Според депутата от “Възраждане” Златан Златанов на предстоящите евроизбори ще има големи изненади

0
91



На предстоящите евроизбори ще има големи изненади. Ще бъде сложен край на тенденциите на розовия либерализъм, съобщи на пресконференция в пресклуба на БТА в Русе депутатът от партия “Възраждане” адвокат Златан Златанов. 

Той каза още, че предстои процедура по номинации за кандидати за евродепутати на партията. Такива ще бъдат излъчени от всяка местна структура на политическата формация. След това националното ръководство на партията ще одобри кандидатурите. 

Златанов каза, че кандидатите за евродепутати трябва да отговарят на няколко условия – да бъдат родолюбци, открити и демократични политици, както и много работливи, оперативни и ефективни. 

“Нашите евродепутати трябва да разчупят образа на безполезния еврочиновник, който прибира необосновано висока заплата”, каза Златанов. 

По думите му номинациите ще бъдат готови до края на месеца. 

“Битката за Европа е битка за България. Нашите представители ще се присъединят към онази група в Европейския парламент, която ще защитава основните ни ценности и която ще гарантира, че позициите съответстват на националния ни интерес”, обясни Златанов. 

Депутатът определи преговорите за съставяне на кабинет като “цирк, целящ да прикрие инструкциите, спускани от чужди посолства”. 

Председателят на групата общински съветници на партия “Възраждане” в Общинския съвет в Русе Мариян Димитров каза, че са завели дело в Административния съд в Русе срещу решения на Общинския съвет, с които се отхвърлят предложенията за изменение и допълнение на Наредба № 14 – за безплатен превоз на ученици от 14 г. до 19 г., и на Наредба № 13 – за организацията и управлението на гробищните паркове. Причината по думите му са нарушения на административно-производствените правила, записани в правилника на Общинския съвет. 



Източник БТА