За първи път редовни полети Франкфурт

0
83


От 2 юни ще летим от София до морския град, а от юли тръгват полети от Залцбург 

Редовни полети Франкфурт-Бургас стартират този сезон, първият ще бъде утре, 28 април. Новината бе съобщена от по време на среща с туристическия бранш в Поморие и качена на сайта на Летище Бургас.

На 28 април за първи път авиокомпания, част от групата на Lufthansa, стартира редовни полети от Франкфурт до Бургас, които ще се изпълняват 2 пъти седмично. По този начин, освен директни полети до немския град ще се предлагат възможности за свързващи полети до множество дестинации по цял свят, коментират от аеропорта.

За първи път в историята на Летище Бургас ще се изпълняват чартърни полети от Португалия и Косово – през юни се очакват първите чартърни полети от столицата на балканската страна – Прищина.

Още една изцяло нова авиокомпания за Летище Бургас  ще изпълнява чартъри, но от Ереван.

Националният авиопревозвач Bulgaria Air пък подновява редовните полети София – Бургас на 2 юни, което е 3 седмици по-рано, в сравнение с миналата година, като в началото ще бъдат изпълнявани 2 пъти седмично,  а от 17 юни стартират по 5 пъти на седмица.

В средата на юни европейска авиокомпания подновява своите полети от 4 германски града до Бургас – Дюселдорф, Щутгарт, Кьолн и Хамбург. В  началото на юли за първи път стартират полети и от Залцбург, Австрия.

Очаква се и положителен тренд със сериозен ръст на туристи от Великобритания, благодарение на заявените полети от 18 дестинации в Обединеното кралство до Бургас, съобщават още от летището.





Източник 24часа