“Достойна България в силен ЕС”, каза Румен Гечев от БСП

0
79



За всички българи в Европейския парламент (ЕП) девизът би трябвало да бъде: “Достойна България в силен Европейски съюз”. Това каза пред журналисти народният представител от БСП Румен Гечев. Националният съвет на БСП ще подреди днес листите за изборите за Европейски парламент и за Народно събрание.

Румен Гачев каза, че е дал съгласие да бъде номиниран за евродепутат. Първата работа е да се държим достойно и да убеждаваме другите колеги в правотата на решения, които ще бъдат полезни за всички, тъй като там няма как, която и да е нация да работи само за себе си. Ако не убедиш другите, че нещо е правилно, то няма как да стане и за България, каза още той.

Политиките, за които ще се борят бъдещите евродепутати от БСП, са разписани в проектопрограмата, която сега ще бъде гласувана, каза Гечев. Няма нищо сензационно в програмата, няма как една сериозна партия да си сменя целите, които си е поставила. Нашите цели са ясни, политиките са ясни, доказали сме, че ги следваме и не се прегръщаме с лоши другарчета, коментира депутатът.

За кандидати за европейските избори трябва да бъдат излъчени хора, които представляват интересите на България и на ляво мислещите хора, каза пред журналисти Иван Иванов, народен представител от „БСП за България”.  

/РН/



Източник БТА