Канадска журналистка реши да провери работата на компанията по идентифициране на породи кучета с помощта на ДНК тест и изпрати проба от тампон от устата си в лабораторията. Резултатът показа, че тя е 40% от аляски маламут, 35% от шар пей и 25% от лабрадор.

Претенции към работата на фирмата са възниквали и преди. Преди година на жителката на Ню Хемпшир Мишел Лейнингер също беше направена проба от устата и й казаха, че е 50% булдог. Тогава компанията заяви, че подобни резултати не могат да бъдат получени от човешка ДНК.

Репортерът Кристина Хейгър също помоли компанията за коментар, но те не отговориха на молбата й. След това Hager изпрати теста на още две компании. Един от тях заяви, че пробата не съдържа достатъчно количество от генома и следователно не е възможно да се установи надежден резултат. Друг отговори, че лаборантът не може да определи породата въз основа на представената проба.

Генетикът от Broad Institute Елинор Карлсон коментира ситуацията. Тя отбеляза, че подобни изследвания не трябва да навредят на интереса към генетиката на домашните любимци, тъй като самите тези изследвания често помагат да се идентифицират рисковете от различни заболявания, включително рак. Особено ако са направени правилно, съобщава CBS News.

По-рано беше съобщено, че китайка поискала от приятеля на дъщеря си да направи ДНК тест и развалила връзката им. Оказало се, че мъжът бил изчезналият син на жената.

Жена направи ДНК тест и развали

връзката на осиновената си дъщеря

Китайка по погрешка развали връзката на осиновената си дъщеря, като поиска от приятеля си да си направи ДНК тест.

45-годишна жена на име Чен от Нанкин, провинция Дзянсу, отглеждаше сама осиновената си дъщеря Минг. Съпругът й почина, а собственият им син изчезна преди много години; жената вече не очакваше да го види отново.

Когато Чен представи осиновената си дъщеря на приятеля си, се оказа, че той много прилича на изчезналия й син. Жената се надявала и помолила младежа да направи ДНК тест.

Резултатите шокираха всички: човекът наистина се оказа изчезналият син на Чен. Жената била много щастлива от тази новина, но Мин не знаела, че е израснала в приемно семейство и била ужасена, че излиза със собствения си брат, съобщава The Thaiger.

Чен въпреки това каза на Минг, че е осиновена дъщеря и няма кръвна връзка с младия мъж. Въпреки това момичето реши да се раздели с приятеля си. mir24.tv