Chow Chow е на номер 10 в нашия списък с най-скъпи породи кучета, който може да донесе между $ 3,000 – $ 9,000. Произхожда от Китай, където се нарича Сонгши Куан, което означава “подпухнало лъвско куче”. Това е древна порода, която датира от около 300 г. пр.н.е., Chow Chow се смята, че служи като лов, птици и куче пазач. Това е средно голямо куче с голяма глава и кръгла муцуна, разпознаваемо по синьо-черния си език и лъвската козина. Лоялни към собствениците си и ценени от любителите на кучета заради царствения си външен вид, Чау Чоу са наистина уникална порода.

Chow Chow е порода кучета, произхождаща от северен Китай, където се нарича Songshi Quan, което означава “подпухнало лъвско куче”. Породата също е наречена Tang Quan, “Кучето на империята Тан”. Смята се, че чау чау е едно от местните кучета, използвани като модел за кучето Фу, традиционните каменни пазители, открити пред будистки храмове и дворци. Това е една от малкото древни породи кучета, които все още съществуват в света днес.

Един писател предполага, че чау чау произхожда от Китай преди 2 години или произхожда от Арктическа Азия преди 000 години и след това мигрира в Монголия, Сибир и след това в Китай.

Чау Чау вероятно произхожда от високите степни райони на Сибир или Монголия, а много по-късно се използва като храмова охрана в Китай, Монголия и Тибет. Барелефът от 150 г. пр.н.е. включва ловно куче, подобно на външния вид на Чоу. По-късно Чоу Чоу са отгледани като работно куче с общо предназначение за отглеждане, лов, дърпане и охрана. От това, което оцелели записи, някои историци смятат, че Чау е кучето, описано като придружаващо монголските армии, когато те нахлуват на юг в Китай, както и на запад в Европа и югозапад в Близкия изток през 13 век.

9. Фараонова хрътка

На 9-то място сред най-скъпите породи кучета е фараоновата хрътка, националното куче на Малта, което може да донесе между $ 3,000 – $ 7,000. Едно от най-добре изглеждащите кучета – те имат много малко телесни мазнини и са умели джъмпери. Те нямат връзка с древен Египет – популярен мит обаче твърди, че породата произхожда от Тесем, едно от древноегипетските ловни кучета. Интелигентни и понякога упорити – те са много независими и лесно се уморяват с повтарящи се команди.

Фараоновата хрътка е порода кучета и националната хрътка на Малта. Родното му име е Келб тал-Фенек на малтийски, което означава “Заешко куче”. Кучето традиционно се използва за лов на зайци на малтийските острови.

Въз основа на ДНК анализ, породата няма връзка с Древен Египет. Въпреки това, популярен мит твърди, че породата е произлязла от Тесем, едно от древните египетски ловни кучета. Някои смятат, че има прилики между породата и изображенията на кучета, открити по стените на древните египетски гробници. Този мит предполага, че фараоновата хрътка е донесена от финикийците в Малта, където съществува повече от 2 години.

На пръв поглед фараоновата хрътка изглежда едновременно грациозна и елегантна, както и мощна и атлетична. Изграждането му е със сила без обемност или прекомерна мускулатура. Главата му е елегантна, без да е фина или крайна. Черепът прилича на тъп клин и е дълъг и изваян само с леко спиране и муцуна с добра дължина. Очите му са овални с остро, бдително и интелигентно изражение. Очите им обикновено са с кехлибарен цвят. Тя има дълга, постна и мускулеста шия, която е леко извита. Той има дълбок гръден кош, който се простира до лактите и умерено прибиране.

8. Акита

Добре, така че в No.8 за най-скъпите породи кучета е японската Акита, която може да се продаде за най-малко $ 3,500. Това е голяма шпиц, силна, доминираща и независима порода, която обикновено е сдържана с непознати и по-привързана към членовете на семейството. Като порода, Акита обикновено са издръжливи, но е известно, че страдат от различни генетични състояния и са чувствителни към определени лекарства.

Акита е голяма порода кучета, произхождаща от планинските северни райони на Япония. Има две отделни разновидности на Акита: японски щам, обикновено наричан “Акита Кен” в Япония, “Акита Ину” или “Японска Акита”; и американски щам, известен като “Акита” или “Американска Акита”. Японският щам, наречен Akita Inu, се предлага в тясна палитра от цветове, като всички други цветове се считат за нетипични за породата, докато американският щам, известен просто като акита, се предлага във всички цветове на кучетата. Акита има къса двойна козина, подобна на тази на много други северни породи шпицове като сибирското хъски, но кучета с дълга козина могат да бъдат намерени в много кучила поради рецесивен ген.

Акита е мощна, независима и доминираща порода, често сдържана с непознати, но привързана към членовете на семейството. Като порода, Акита обикновено са издръжливи, но е известно, че страдат от различни генетични състояния и са чувствителни към определени лекарства.

В повечето страни американският щам на Акита сега се счита за отделна порода. В Съединените щати и Канада обаче двата щама се считат за една порода с разлики в типа. За известно време американският щам на Акита е известен в някои страни като “Голямото японско куче”. И двете форми на Акита вероятно са най-известни в световен мащаб от истинската история на Хачико, лоялен Акита, който е живял в Япония преди Втората световна война.

7. Китайски гребенест без козина

В No.7 от най-скъпите породи кучета е китайски гребенест без козина куче. Това е малко куче, което има един слой козина. Това е едно от най-екзотичните кучета заради странния си външен вид. Цената е $5000

Китайското гребенесто куче е безкосмена порода куче. Подобно на повечето породи кучета без козина, китайският гребенест се предлага в две разновидности, със и без козина, които се раждат в една и съща постеля: пудра и без козина.

Тази порода се счита за малка; 10–13 фунта (4,5–5,9 кг).

На пръв поглед сортовете Hairless и Powderpuff на китайските качулати кучета изглеждат две различни породи, но липсата на коса е непълна доминираща черта в рамките на една порода. Без козина има мека, човекоподобна кожа, както и кичури козина по лапите и опашката и дълга, течаща коса на главата си. Освен че е непълен доминантен ген, генът “без козина” има пренатален смъртоносен ефект, когато е хомозиготен. Зиготите, засегнати от двойни безкосмени гени, никога не се развиват в кученца и се реабсорбират в утробата. Следователно всички обезкосмени гребенести са хетерозиготни.

Разнообразието без косми може да варира по количество косми по тялото. Козината на муцуната, известна като брада, не е необичайна. Истинският Hairless често няма толкова обзавеждане. Разликата между много космат Hairless и Powderpuff е, че Hairless има един слой с обезкосмени части по тялото, докато Powderpuff има дебела двойна козина. Кожата на Hairless се предлага в различни цветове, вариращи от бледа плът до черно. Обезкосмените гребени често нямат пълен набор от премоларни зъби, но това не се счита за грешка.

6. Тибетски мастиф

На 6-то място в нашия списък е тибетският мастиф, произхождащ от Тибет, Китай, Непал, Ладак и Централна Азия. Това е скъпа порода, която обикновено може да отиде за около $ 5,000 – $ 9,000. Сега, въпреки че едно от тези кучета влезе в историята, като беше продадено за 2 милиона долара в Китай, то все още не го прави като цяло най-скъпите породи кучета. Това е куче пазител на стадото в повечето части на света и по този начин спи през деня, за да бъде по-бдително през нощта.

Тибетският мастиф е голяма тибетска порода кучета. Произхождащ от номадските култури на Тибет, Индия, Монголия и Непал, използването му от местните племена на Тибет е за защита на овцете от вълци, леопарди, мечки, големи мустелиди и тигри.

Тибетският мастиф, известен като “Dorg-Khyi” на тибетски, което означава номадско куче, отразява използването му като пазител на стада, стада, палатки, села, манастири и дворци, подобно на старото английско бан-куче е куче, вързано извън дома като пазител. Въпреки това, в номадските лагери и в селата, Dorg-Khyi традиционно е позволено да се разхлабва през нощта. Това куче е известно със своята лоялност, използвано е като номадско куче от тибетския номад хиляди години.

Типът пазител, от който е получена съвременната тибетска мастифна порода, е бил известен в целия древен свят с много имена. Bhote Kukur на непалски като bhote означава някой от Тибет, а kukur означава куче.

Името тибетски мастиф е погрешно название; Самият тибетски мастиф не е истински мастиф. Терминът “мастиф” е използван от европейците, които за първи път идват в Тибет, защото се използва за обозначаване на почти всички големи породи кучета на Запад. Ранните западни посетители на Тибет погрешно назовават няколко от неговите породи: “Тибетският териер” не е териер и “тибетският шпаньол” не е шпаньол. По-добро име за кучето би било тибетско планинско куче или, за да обхване породата на сушата в цялата му верига, хималайско планинско куче.

5. Канадско ескимоско куче

На 5-то място в нашия списък на най-скъпите породи кучета в света е канадският ескимос, който често се счита за един от най-старите и най-редките останали чистокръвни местни домашни кучета в Северна Америка. Това е мощно куче и е атлетично. Много от тях имат внушителен външен вид и по този начин могат да се считат за добри кучета пазачи. Цената е $6000

Канадското ескимоско куче е арктическа порода работно куче, което често се счита за едно от най-старите и най-редките останали чистокръвни местни домашни кучета в Северна Америка. Други имена включват qimmiq или qimmit. Те са пренесени от Сибир в Северна Америка от народа Туле преди 1 години, заедно с гренландското куче, което е генетично идентично.

В момента породата е застрашена от изчезване, като през 2008 г. се оценяват само 300 чистокръвни кучета. Въпреки че някога е бил използван като предпочитан метод за транспортиране от инуитите в канадската част на Арктика, до 1960-те години традиционните екипи от работни кучета стават все по-редки на север. Факторите, допринасящи за упадъка на породата, включват нарастващата популярност на моторни шейни за транспортиране и разпространението на инфекциозни кучешки заболявания. Противоречия обграждат умишленото унищожаване на обсъден брой инуитски впрегатни кучета между 1950 и 1970 г. от Кралската канадска конна полиция, както и неотдавнашните усилия за увеличаване на популацията на породата.

4. Немска овчарка

На номер 4 като най-скъпите породи кучета в света трябва да бъде много интелигентна и гъвкава Alsation, която може да се продава на минимална цена $ 6,500. Немската овчарка първоначално е била разработена, за да охранява и стада овце, но днес прави идеален спътник и, наред с други неща, полиция, охрана, война и кучета за търсене и спасяване. Поради тяхната гъвкавост и набор от умения, добре обучена немска овчарка може да бъде скъп разход.

Немската овчарка е порода средно до големи работни кучета, която произхожда от Германия. Официално признатото име на породата е немско овчарско куче на английски език, понякога съкратено като GSD и също така е било известно като елзаско във Великобритания.

Немската овчарка е сравнително нова порода кучета, чийто произход датира от 1899 година. Като част от Пастирската група, немските овчарки са работни кучета, разработени първоначално за отглеждане на овце.

От този момент обаче, поради тяхната сила, интелигентност, способност за обучение и послушание, немски овчарки по целия свят често са предпочитана порода за много видове работа, включително помощ за хора с увреждания, търсене и спасяване, полицейски и военни роли, и дори действа. Немската овчарка е втората най-регистрирана порода от Американския киноложки клуб и четвъртата най-регистрирана порода от The Kennel Club в Обединеното кралство.

3. Самоед

Сибирски кучета, които са били отглеждани от номадски пастири на елени за отглеждане и теглене на шейни – самоедите днес са една от най-скъпите породи кучета и се продават за между 6 500 и 12 000 долара. Това е любяща и игрива порода, която се разбира добре със семейството си, те са отлични спътници за малки деца, както и за старост. Понякога може да бъде свръхпротективно и също така е известно, че е малко упорито, така че е важно да ги социализирате рано и да имате твърда ръка в обучението.

Самоедът е голяма порода пастирско куче, от групата на шпицовете, с дебела, бяла, двуслойна козина. Носи името си от самоедските народи на Сибир. Тези номадски пастири на елени отглеждали пухкавите бели кучета, за да помагат при пастирството и да дърпат шейни, когато се движат. Алтернативно име за породата, особено в Европа, е Bjelkier.

Стандартът AKC изисква 21-23,5 инча (53-60 см) в рамото за мъже и 19-21 инча (48-53 см) за женски. Стандартът на UK Kennel Club изисква 51-56 сантиметра (20-22 инча) за мъже и 46-51 сантиметра (18-20 инча) за жени. Очите на самоедите обикновено са черни или кафяви и имат бадемова форма. Сини или други цветни очи могат да се появят, но не са разрешени в шоу пръстена. Той е в “кафяво-черната част” в семейството си, семейство Шпиц. Самоедските уши са дебели и покрити с козина, с триъгълна форма и изправени. Те почти винаги са бели, но често могат да имат светлокафяв до тъмнокафяв оттенък, обикновено около върховете на ушите.

Самоедската опашка е една от отличителните черти на породата. Подобно на маламута от Аляска, опашката се носи свита над гърба; обаче, за разлика от маламута, самоедската опашка се държи всъщност докосвайки гърба. Тя не трябва да бъде стегната къдрица или държана като флаг; Тя трябва да се носи легнала на гърба и на една страна. В студено време самоедите могат да спят с опашки над носа, за да осигурят допълнителна топлина. Почти всички самоеди ще позволят на опашките си да паднат, когато са спокойни и спокойни, както при поглаждане или по време на хранене, но ще върнат опашките си на къдрене, когато са по-бдителни.

2. Ротвайлер

Ротвайлерът го прави номер 2 в нашия списък с най-скъпи породи кучета. Това е голяма порода домашно куче, което е добродушно, спокойно, предано и послушно. Днес те се използват като полицейски, военни и кучета-компаньони. Те обаче могат да бъдат прекалено агресивни към непознати и други животни и се нуждаят от подходяща социализация и обучение от ранна възраст. Ротвайлерът е на цена от минимум 7 долара.

Ротвайлерът или е порода домашно куче, считано за средно до голямо или голямо. Кучетата са известни на немски като ротвайлер Metzgerhund, което означава месарски кучета на Ротвайл, защото една от употребите им е да отглеждат добитък и да теглят каруци, натоварени с заклано месо, на пазара. Това продължава до средата на 19 век, когато железниците стават причина карането да бъде заменено с пастирство. Ротвайлерите сега се използват като кучета за търсене и спасяване, като кучета водачи за слепи, като кучета пазачи и полицейски кучета.

Ротвайлерът е една от най-старите пастирски породи. С история, вероятно датираща от Римската империя, ротвайлерът може да е потомък на древни римски дроувър кучета; Куче от типа на мастиф, което беше надеждно, здраво куче с голяма интелигентност и инстинкти за охрана. По време на стремежа си да завладеят Европа, римските легиони пътуват в голям брой из целия континент. Липсата на охлаждане означаваше, че войниците трябваше да носят стада добитък за храна. Дроувър кучетата са били използвани, за да държат стадата добитък заедно и да охраняват стадата през нощта. Около 74 г. римската армия пътува през Алпите и в днешна Южна Германия. През следващите два века римските кучета дроувъри непрекъснато са били използвани за отглеждане и каране на добитък за търговия, дори след като римляните са били изгонени от района от швабите.

1. Лоучен

И на първо място в нашия списък “най-скъпите породи кучета” е Lowchen.This куче е известен също като Little Lion Dog или играчка куче и от Американския киноложки клуб като не-спортно куче. Lowchen е една от най-редките и уникални породи кучета в света. Новите регистрации на това куче всяка година наброяват само стотици. Цената е минимум $ 7000.

Löwchen или Little Lion Dog е порода куче. Малко куче, те се считат от някои регистри като куче-играчка и от Американския киноложки клуб като неспортно куче.

Löwchen някога е имал съмнителното отличие, подобно на португалското водно куче и хаванците, че е най-рядкото куче в света. През 1973 г. има само 65 регистрирани екземпляра от породата. Дори и днес породата обикновено има по-малко от няколкостотин нови регистрации всяка година в световен мащаб.

Палтото на Löwchen е дълго и течащо и се предлага в много цветове. Козината не трябва да е тънка и пухкава като Bichon Frise, а вълнообразна със смесица от по-дебели косми сред фините. Това позволява течаща козина, която не е къдрава или отлита, а палтото на Льовен не трябва да бъде сурово като много териери. Löwchen не се хвърля и тази порода има много ниски алергични ефекти и се счита за хипоалергенна. Главата на Löwchen е една от най-важните му характеристики, със сравнително къса, широка муцуна, широк череп, оживени кръгли очи и висящи уши. Те могат да се предлагат във всички цветове, включително кафяво, които позволяват тъмни очи и нос. Главата, когато е пропорционална на тялото, не е нито твърде голяма, нито твърде малка, но помага да се подчертае приятелската, царствената и лъвската личност на Льовхен. Размерът на кучилото обикновено е между три и шест кученца. Продължителността на живота на Льовен е около 12-14 години.

https://info-incredible.xyz/