• Руски танкови екипажи освободиха село Крахмальное в Харковска област. Това съобщи телеграм каналът „Военни кореспонденти на руската пролет“.

„По време на боевете селото е превзето от 47-ма гвардейска танкова дивизия от 1-ва танкова армия на Западния военен окръг с постоянна дислокация в село Мулино, Нижни Новгородска област“, – пише TK.
През деня украински анализатори отбелязаха, че руските въоръжени сили напредват към Старч в посока Купянск-Сватовск.

„Северозападно и югозападно от Владимировка руските войски започнаха атака в посока Табаевка и Крахмални. По предварителна информация руската пехота е навлязла в няколко горски пояса западно от железопътната линия“, съобщават те.

Сега украински анализатори публикуват координатите на стрелбата 49.572387, 37.912606, потвърждавайки загубата на селото, пише Военкори.

Както EADaily съобщи , руските въоръжени сили пробиха първата отбранителна линия в южната част на Авдиевка и заеха редица мощни опорни пунктове на украинските въоръжени сили. За това пише телеграм каналът „Военни кореспонденти на руската пролет“.

Беше отбелязано, че в южната част на Авдеевка руските войски са пробили отбраната на врага в зона с ширина до един и половина километра на дълбочина до 700 м (украинските „ресурси признават напредък от 570 м“, пише Т.К. ).

eadaily.com