Москва, 18 април – AiF-Москва. Бившият завод на Mercedes-Benz в Московска област ще възобнови работата си през май 2024 г. Компанията ще произвежда автомобили китайско производство. Това съобщи губернаторът на Московска област Андрей Воробьов в своя Telegram канал.

„Работата на завода на Mercedes ще бъде възобновена в Солнечногорск, тук ще се произвеждат китайски автомобили“, пише той.

По-рано беше съобщено , че хиляди чуждестранни автомобили са открити в бившия завод на Volkswagen в района на Калуга. Предвиждаше се да се възобнови производството на автомобили в предприятието през първата половина на 2024 г.

Хиляди чуждестранни автомобили бяха открити в бившия завод на Volkswagen в Калужка област

Москва, 29 януари – AiF-Москва.
Хиляди паркирани автомобили Audi, Toyota, Chery, Avatr и Volkswagen Tyron бяха открити в бившия завод на Volkswagen в района на Калуга, съобщава Autonews .

Няколко хиляди превозни средства са паркирани в компанията от дълго време. Всички автомобили са заснежени и не са използвани отдавна.

Руският завод на Volkswagen в Калужка област спря дейността си през 2022 г., а година по-късно предприятието беше прехвърлено на компанията Art-Finance. Рестартирането на автомобилното производство е планирано за първата половина на 2024 г.

Известно е, че Калужкото автомобилно предприятие е в състояние да произвежда до 225 хиляди автомобила годишно. Производствените мощности включват заваръчни и монтажни линии, както и съвместен цех за щамповане на руската Severstal и испанската Gistamp.

По-рано Mercedes-Benz обясни възможната продажба на 80 автокъщи в Германия с оптимизиране на процеса на продажба на продукти.