Депутатът Георги Георгиев ще е водач на листата на “Възраждане” за 29 МИР-Хасково на предсрочния парламентарен вот

0
69



Депутатът Георги Георгиев от 47-oто, 48-oто и 49-oто Нарoдно събрание Георги Георгиев ще бъде водач на листата на “Възраждане” в 29 МИР-Хасково на предсрочния парламентарен вот на 9 юни. Това обяви на пресконференция в Националния пресклуб на БТА в Хасково председателят на общинската структура на политическата сила в Димитровград Венета Стоянова.

Областната структура на партията ще регистрира листа с 16 кандидати за депутати, чиито имена бяха представени на брифинга. Втора в списъка е Венета Стоянова. Трети е Даниел Леков от Харманли.

Ще се борим за максимума както в страната, така и в Хасковския регион – да бъдем първа политическа сила и на изборите за Народно събрание, и за Европарламент, каза Стоянова. По-късно тя уточни, че амбициите на партията са в следващото Народно събрание да имат двама или трима народни представили от област Хасково. 

В Хасково на 23 юни ще се проведат избори и за Общински съвет, след като Административният съд в Хасково касира избора, а Върховният административен съд потвърди решението на първоинстанционните магистрати. Водач на листата от “Възраждане” ще бъде председателят на местната структура Ясен Колев, бе съобщено на днешната пресконференция. 

Цялостната подредба на кандидатите за местна власт ще стане ясна след общинско събрание на 7 май. Колев ще бъде и председател на Областния предизборен щаб.

За местния вот той призова да бъде “счупен” порочният, по негови думи, модел на управление в Хасково от коалицията ГЕРБ-ДПС. Това ще стане, ако все повече хора излязат да гласуват, посочи Колев, който определи днешното заседание на Общинския съвет в Хасково като “мерзко” и “гнусно” заради решението да бъде дадена “зелена светлина” за строителството на фотоволтаичен парк край село Книжовник.  

/РН/



Източник БТА