• Българската политика.

  • Кукленото шоу.
  • Невежеството е сила!

Честно да ви кажа, започва да ми става скучно. Все едно и също, все Куклено шоу.
Обаче е сила, защото зад кулисите са го навели го лашкат в отговаряща на интересите им посока.
Гледахме поредните сценки.
Сценка 1 – Вежди Рашидов. След обаждане от ПОСОЛСТВОТО – разжалван. Вече не е и народен представител – жалко, планираното шкембепльоскане за искане на оставката му няма да се състои.
Сценка 2 – На бати двуличничетата. Всички видяха, как заместник-председател на Народното събрани се хилеше одобрително на думите на Вежди Рашидов. Шкембепльоскане за протест? Оставки от ръководни постове? Оставка като народен представител? Не-е-е-е, няма обаждане от ПОСОЛСТВОТО.
Кукленото шоу, дами и господа!
Отдавна ви пиша, че векторите им са така наведени, че върховете им орат земята. Ето, гледайте ги. Горките, всичко дават, само и само да участват в Кукленото шоу.
Но защо е така? Има си обяснение, разбира се. Свързано е с думичката обскурация и наплождане на субпасионари при обскурация.
Утре ще ви напиша повече за това. А дотогава – гледайте си кукленото шоу, дами и господа. Гледайте поредните шкембеплющенета, които няма да имат никакъв резултат. Субпасионари, дами и господа, субпасионали. За паничката боб готови да продадат майка си, баща си и всичките си роднини, готови да продадат и родината си. Както се казва по-научно – тия вече не са част от народа – тия са субстрат, готов да бъде лашкан накъдето желаят навеждащите векторите. Плющят шкембетата по паветата, а става все по-лошо. Защо ли? Просто е – субстрата осъществява чужди интереси за собствена сметка срещу паничка боб.
А къде в науката се появява описанието на такъв субстрат и как той е свързан с думата безродник, ще ви разкажа, след като ви разкажа за обскурацията и наплождането на субпасионарите. Може да ви се струва странно, но обскурацията, наплождането на субпасионарите и размера на субстрата даже може да се пресмята.
Може и да съм пропуснал някоя сценка от Кукленото шоу, добавете си я сами.
Да видим сега войната.
Войната е мир!
Никакво спиране на войната. Я-а-а, колко проблеми решава и колко проблеми потиска.
След вчерашния количествен анализ, юрдеците закрякаха като обезумели. Юрдечета мои, тия анализи коментират само числа, които се появяват в публичното пространство. Писал съм ви, анализите по същество са далеч по-сложни от това. Но те са си за мен – шлайфам си методологията. И като се появи някакво число, веднага мога да ви кажа какво стои зад него.
Начинът да се борите с мен не е да бълбукате калта с човка и да крякате какъв съм грозен и глупав. Начинът е да направите анализ, които отчита реалната обстановка и е по-добър от моя. Но, понеже сте налапали голите куки на пропагандата и се мятате по тях и ви боли страшно, никакъв свестен анализ не може да направите. Виж да крякате можете. Което ме подсеща, че имам да пиша статия по въпроса – как Витанов използва подкрякванията на юрдеците. На Запад доста се интересуват от количествените аспекти на това използване. Иначе по принцип е ясно: Намери глупак, който да ти реализира интереса за собствена сметка.
Да видим сега какво става по фронтовете и сбъдват ли се прогнозите
И тъй – ден 89-ти от Големия юруш. Ден 27 от месец 3 на юруша. Нещата си се развиват според прогнозите. А ти са:
1. Очакванията за третият месец на юруша са системата „Таракан“ да продължава да гърми в плътните руски отбранителни линии, украинските загуби в Големия юрушв края на третия месец да достигнат 90 000 човека безвъзвратни загуби (убити и тежко ранени), 450 танка, 450 оръдия и 900 бронирани машини. Това ви беше прогнозирано поне месец преди началото на Големия юруш, нали така.
Системата „Таракан“ си гърми и си гърми и си гърми. Нищо проруско няма тук. Какво да очакваме натовска тактика, разработена за приложение на основата на авиационно и артилерийско превъзходство и прилагана без авиационно и без атрилерийско превъзходство? Гърмеж и големи загуби. Това и наблюдаваме.
2. Голямо тръшкане и бълбукане на калта падна по повод оценката на украинските загуби. Защо се мятате по голите пропагандни куки, юрдечета мои? Сериозните експерти на запад дават подобни числа за загубите, че даже и по-големи. Затова употребявам термина милостива оценка за моите оценки. Оценките ми са милостиви от гледна точка на загубите на украинската армия. А на юрдеците, който крякат, че на казвам нищо за руските загуби, от доста време насам им пиша с голе-е-е-е-е-ми букви
РУСКИТЕ ЗАГУБИ В ТЕХНИКА СА 3 ПЪТИ ПО-МАЛКИ, А ОТ НАЧАЛОТО НА ЮРУША ЗАГУБИТЕ В ЖИВА СИЛА СА ОКОЛО 5 ПЪТИ ПО-МАЛКИ.
Известно е обаче, че юрдек – не читател, юрдек – крякател. Е, мятайте се по голите куки, крякайте си.
Да видим сега какво става на пропагандния фронтовата
1. Грамадни успехи на Големия юруш, грамадни успехи на големия юруш! На тоя гола кука са хванати шаранчетата мои и крякат ли крякат (те са от особен вид шаранчета – шараноюрдечета, които прикриват болката от куката с крякане). Истината каква е – оценките за заетата територия от украинската армия от началото на Големия юруш – 180 квадратни километра, за същото време руската армия е заела …. повече територия. Говори им Витанов – слизай от голата кука, гледай реално на нещата – не-е-е-е…..
2. Пълен провал на срещата в Саудитска Арабия. Той си беше ясен – пропагандна среща уж за мир, ама без едната страна във войната, а другата страна се провали – не можа да докара никакъв резултат от Големия юруш за срещата. Ами те тия там другите не са бунаци. Отидоха, пиха по едно хубаво арабско кафе и се разотидоха. И за какво беше цялата работа? Е-е-е-е, гола кука за шарани, нали така.
3. Руските кораби махнаха ли се от българската икономическа зона? Май още не са. Какво пишеше Витанов – бауцари, не облайвате тиранозавъра, че може и да ви забележи. Сега какво – седнали на член пети и скимтят. Е как е, като си седнал на член пети? Добре ли е на члена? Говори си Витанов, че взимат под внимание само тоя, дето може да бие шамари, ама кой да слуша.
Добре, хайде стига затова. Утре пак ще има числа. Ще прокоментираме очакваните загуби на двете страни в конфликта до края на годината. Зер, уре е 10-ти август, идва 11 август и трябва да видим какво стана с прогнозата на Витанов за Големия юруш. Два дни, юрдечета мои, два дни да падне метеорита върху Русия, за да не се сбъдне прогнозата на Витанов за провал на Големия юруш. Нали така – черните лебеди не допускат вероятността да е 1. Винаги е по-малко от едно. Юрдеците да не крякат радостно. Черният лебед не е юрдек. Не е и лебед по същество. Нещо друго е. По книжката на тоя, дето го е измислил, някога изучавах dynamic hedging на някои класове опции в Германия. Спокойно юрдечета спокойно, хеджинга не е рецепта за готвене на юрдек. А всъщност, може и да е, зависи кой как го използва. Специалистите ле-е-екичко се подсмихват. Юрдеците, като не могат да вдянат за какво иде реч, се очаква да почнат да крякат.
Я да видим накрая, какво става с прогнозите за корона вируса
Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 381 дни.
Прескочихме 365 дни. А какво беше това 365 дни, а , юрдечета мои?
Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 484 дни. 15 месеца са 455 дни, ей така да позапомните какво да очаквате от следващите, дето ще ви анализират и прогнозират следващата епидемия. Между другото 16 месеца са 485 дни. Тогава ще извадите числата от тези рекорди и ще сравнявате. И тъй ще разберете кой колко струва. А колко ли ще станат месеците след 3 дни?
Е, който може, си може. Който не може – човка в калта и почва аматьорски да я бълбука.
Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас.
  1. ПРОФ. НИКОЛАЙ ВИТАНОВ: Кратка информация за политиката и войната за 03 август 2023 г. Българската политика. Кукленото шоу.
  2. ПРОФ. НИКОЛАЙ ВИТАНОВ: Просто е – като искаш – прави 24 май национален прамник. Но не пипай 3 март като национален празник.
  3. ПРОФ. НИКОЛАЙ ВИТАНОВ:Кратка информация за политиката и войната за 27 юли 2023 г. Българската политика. Кукленото шоу.
  4. ПРОФ. НИКОЛАЙ ВИТАНОВ: Кратка информация за политиката и войната за 06 юли 2023 г.
  5. ПРОФ. НИКОЛАЙ ВИТАНОВ: Кратка информация за политиката и войната за 21 юни 2023 г.
  6. ПРОФ. НИКОЛАЙ ВИТАНОВ: Кратка информация за политиката и войната за 30 май 2023 г.
  7. Проф. Николай Витанов: Кратка информация за политиката и войната за 26 май 2023 г.
  8. ПРОФ. НИКОЛАЙ ВИТАНОВ: Кратка информация за политиката и войната за 2 май 2023 г.
  9. ПРОФ. НИКОЛАЙ ВИТАНОВ: Кратка информация за политиката и войната за 27 април 2023 г.
  10. Кратка информация за Ковида и войната за 22 април 2023 г.
  11. ПРОФ. НИКОЛАЙ ВИТАНОВ: Кратка информация за войната за 6 април 2023 г.
  12. Математикът проф. Витанов изчисли: При нови избори ГЕРБ вдига резултата си, ПП губят
  13. ПРОФ. НИКОЛАЙ ВИТАНОВ: Кратка информация за войната за 30 март 2023 г.
  14. ПРОФ. НИКОЛАЙ ВИТАНОВ: Кратка информация за войната за 28 март 2023 г.
  15. ПРОФ. НИКОЛАЙ ВИТАНОВ: Кратка информация за войната за 22 март 2023 г.
  16. Проф. Николай Витанов: Кратка информация за войната за 17 март 2023 г.
  17. Проф. Витанов: Иде кърваво лято с големи сражения и чудовищни загуби, украинците ще…
  18. Проф. Витанов: Стигне ли се до това на фронта, НАТО влиза във войната или …
  19. Проф. Витанов обясни защо боевете за Бахмут и Угледар са като скачени съдове за…
  20. Проф. Витанов: Руснаците атакуват Угледар, и Таракан-2 няма да помогне, ако стане това