Българската политика
На сцената: Прогнозирано ви е пълна каша с Куклено шоу. Гледате – пълна каша и Куклено шоу. Сценките следват една след друга. Към главнопрокурорската се прибавя и сценката: Кой ще стане еврокомисар? И да знаете
Закон на Витанов: Едно е постоянно при българския политик: Непрекъснатото въртете на ориентацията му.
Днес така, утре -онака. Кукленото шоу.
Зад кулисите
Продължава битката на клановете, резултираща в главохвърчене. Това ви е прогнозирано това и гледате. Чакаме развитието на битката за главата на и.д. главния прокурор. Какво ще стане там, зависи от това, кой клан ще излезе по-силен. Задава се и битка за еврокомисар. И тук -две глави и трябва да остане една. Интересно ще ви е.
Отиваме към войната
Войната си върви според прогнозата. Днес е ден 41 от Големият юруш. Ден 10-ти от втория месец. Проверка на юруша за запек – очаквано наваксване на заетата територия от украинската армия за втория месец – 110 квадратни километра. Такова няма, следователно Големият юруш още е в запек. Не е пробита дори първата руска отбранителна линия. Оправдава се прогнозата ми, че когато системата „Таракан“ срещне плътни отбранителни линии, тя гърми. Ето, пред очите ви е, гледайте – гърми.
Юрдеците реват като разпрани. Успокойте се юрдечета. Нали знаете – взимате синьото хапче и продължавате да се живеете в блажения измислен свят на украинските победи. Голите куки отдавна са определили ориентацията ви, няма нужда да четете този анализ. Всички знаем за ориентирането ви – Витанов – грозен, Витанов лош, Витанов – глупав и нещо не разбира. Шараноюрдек – умен, шараноюрдек – крсив, шараноюрдек – от всичко разбира. Спете си сладкия сън, никой не ще и да чуе за вас. Ние разбираме, че крякате и ровите с човки в калта, та дано някой ви забележи, та да се чувствате важни. Няма да стане. В Матрицата вие сте никои- юрдешко месо от което се произвежда енергия.
Този анализ е за тези, които са избрали червеното хапче. Те ще получат пълна представа колко е дълбока дупката на заека. А тя е дълбока както следва.
Прогнозата за загубите на украинската армия и за втория месец на Големия юруш си се изпълнява, че и преизпълнява. Направена ви е отдавна, преди да почне Големият юруш – 30 000 човека безвъзвратни загуби, 150 танка, 150 оръдия и 300 бронирани машини. Запорожската месомелачка, а и по целия фронт, безвъзвратните загуби на украинската армия са над 1000 човека на ден. Съотношението на загубите отива към 5 единици украински загуби към 1 единица руски загуби по отношение на живата сила и около 3:1 по отношение на техниката. Тук е по-малко, защото украинска техника вече много не остана. Един след друг се хвърлят щурмове на пушечното месо към руските позиции, не е пробита и първата отбранителна линия. Голям запек, както и ви беше прогнозирано. Знаете как се оправя голям запек – с Голям напън. Е, чакаме си Големия напън.
Пропагандата е такава, каквато съм ви я описал – идиотски аматьорска. Мижи да те лажим.
Нарушен и основният принцип на Бисмарк за пропагандата. 41 дни вече украинската армия не може да пробие дори първата руска отбранителна линия, почти половината доставена от запада техника замина, обаче трябва да държим народа в зомбясало състояние, като го тъпчем със сини хапчета и непрекъснато му хвърляме голи куки. Цел – да не се противи на милиардите, които текат, за да се държи Украйна на системи. Ето – Евросъюзът гласи нови 50 милиарда евро. Откъде – от вноските на страните членки, разбира се. Тоест – и с нашите пари крепят тази война, която изобщо можеше да я няма. Украйна ще загуби тая война и ще бъде разкъсана. Това отдавна е ясно и в американския и в руския генерални щабове и в генералните щабове на други страни. Гледайте – Големият юруш върви точно според прогнозите. Десетки хиляди убити и тежко ранени украински войници, маса техника замина, а резултат няма. Юрушната групировка изтънява. Време е за Големия напън и той трябва да се състои в следващите 20 дни. Гледаме.
У нас – купуването на фабриката на 8-ми септември 1944 година върви успешно. Знаете какво ще стане – като свърши войната, ще ни помилват по главата и ще кажат – браво – имали сте бол пари, военно техника и войничета бол, дали сте ги безкористно, сега какво искате да участвате във възстановяването. Я опростете, каквото ви дължи Украйна, че тя има да плаща за сключените вече контракти. Я да я подпомогнете с още пари, че да може да плаща по сключените вече контракти. Не само магарето ще бъда наритано, но ше го и издоят. Но нали знаете
Великата доктрина: намери глупак, който до ти реализира интересите за собствена сметка.
В ролята на глупака: Магар дьо Булгар. На всичкото отгоре се и натиска на молядругаката да му даде ролята на куче в пиеската. Писах ви вече:
Българското магаре няма интерес да се прави на куче в тази игра. Едните ще го бият да лае и ще му се карат, че не лае, а реве като магаре. Отсрещната страна просто ще го бие.
Да завършим анализа на войната днес с малко от Клаузевиц
И така, шараноюрдечета мои, нека да ви повиша малко квалификацията.
Карл фон Клаузевиц (ден 29)
Войната е акт на сила, пише Клаузевиц. И тя задължително връхлита и в областта на чувствата. Чувствата може и не винаги да са източник на войната, но те винаги реагират на нея и силата на тази реакция зависи не от степента на цивилизованост, а от важността на засегнатите интереси. Войната, продължава Клаузевиц, е акт на насилие, доведено до крайност. Тъй като едната страна при войната диктува на другата, възниква взаимодействие, което логически води до крайности. Самият диктат е първата крайност, с която се сблъскваме при войната.
Кой са другите крайности, ще видим в следващите дни, а сега няколко думи върху горната теория. Да видим сега, какво ни казва Клаузевиц з войната в Украйна.
Чувствата винаги реагират на войната. О-о-о-о, да-а-а-а, само погледнете крякащите юрдечета. Боли ги от голите куки, на които са хванати и леят ли леят чувства. В Украйна чувствата са много силни, а като погледнете Русия, там чувствата са по-слаби. И на запад чувствата са по-слаби от тези в Украйна. Защо? Реакцията, отговаря Клаузевиц зависи от степента на засегнатите интереси, а не от цивилизоваността. Интересите на Украйна са яко засегнати – отива се да се къса територия от нея. Нищо чудно, че там се леят чувства, още повече, че омразата към руснаците там е култивирана десетилетия наред. Руснаците и западът ще спечелят, всеки по своему, но територии ще преминат към Русия. Интересите и в Русия и в запада са по-слабо засегнати от интересите на Украйна, затова и чувствата са по-слаби. Но както ви писах вчера, враждебността може да идва и от разума, не само от чувствата, ни казва Клазевиц.
Ами ние? Какви наши интереси са засегнати, та българското магаре се е юрнало да го играе куче и да се навира между атовете. Какво печелим от това? Имаме ли подписани контракти за възстановяване на Украйна след войната? Няма. А американците имат. Ще хвърлят ли американците американската армия да се бие в Украйна. Няма. Те никак не са глупави. Ще направят коалиция на желаещите да загубят пушечно месо из украйнските бойни полета и ще наградят със снимка пред хлоратора отличниците. И толкоз. Американците знаят как да си гонят интереса. И руснаците знаят. А ние не знаем. Затова все ни и наритват. Друг подход трябва тука. Но за да го осъзнае, българския политически елит трябва да вземе червеното хапче. А го тъпчат със сини хапчета. И той си живее във виртуалната реалност, в която кучето хапе тиранозавъра и го поваля. Събудете се, бре! Това, което капе върху главите ви, не е дъжд, а слюнка. Оная, 14 метровата сянка до вас не е на бор. Ако вдигнете глава, ще видите 3 метра челюсти, пълни с остри зъби. Нямате работа да се навирате там, камо ли да лаете с магарешки акцент. Ама ша доди да ни спаси другият тиранозавър. ША ДОДИ, ША ДОДИ, мечтайте си че някой ще се хвърли в смъртоносна битка заради вас. Първият закон на тиранозавъра е да се пази от схватки с други тиранозаври. Затова двубоите на тиранозавъра се състоят от рев и ръмжене, после се сключва договорняк и тиранозаврите почват да ядат заедно труповете на глупаците. А умрелият, както е известно, нама как да каже на ядящия го тиранозавър – ти що ме прати да лая срещу другия тианозавър, пък сега ме ядеш заедно с него.
Та-а-а, червеното хапче, уважаеми читатели, червеното хапче. Синьото хапче води до шараниране и вюрдечаване. Но стига за днес.
Накрая, я да видим какво става с прогнозите за корона вируса
Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 331 дни
Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 435 дни. 14 месеца са 425 дни, ей така да позапомните какво да очаквате от следващите, дето ще ви анализират и прогнозират следващата епидемия.
Е, който може, си може. Който не може – човка в калта и почва аматьорски да я бълбука.
Желая здраве и успехи и нека войната и вирусите да стоят далеч от вас.
  1. ПРОФ. НИКОЛАЙ ВИТАНОВ: Кратка информация за политиката и войната за 30 май 2023 г.
  2. Проф. Николай Витанов: Кратка информация за политиката и войната за 26 май 2023 г.
  3. ПРОФ. НИКОЛАЙ ВИТАНОВ: Кратка информация за политиката и войната за 2 май 2023 г.
  4. ПРОФ. НИКОЛАЙ ВИТАНОВ: Кратка информация за политиката и войната за 27 април 2023 г.
  5. Кратка информация за Ковида и войната за 22 април 2023 г.
  6. ПРОФ. НИКОЛАЙ ВИТАНОВ: Кратка информация за войната за 6 април 2023 г.
  7. Математикът проф. Витанов изчисли: При нови избори ГЕРБ вдига резултата си, ПП губят
  8. ПРОФ. НИКОЛАЙ ВИТАНОВ: Кратка информация за войната за 30 март 2023 г.
  9. ПРОФ. НИКОЛАЙ ВИТАНОВ: Кратка информация за войната за 28 март 2023 г.
  10. ПРОФ. НИКОЛАЙ ВИТАНОВ: Кратка информация за войната за 22 март 2023 г.
  11. Проф. Николай Витанов: Кратка информация за войната за 17 март 2023 г.
  12. Проф. Витанов: Иде кърваво лято с големи сражения и чудовищни загуби, украинците ще…
  13. Проф. Витанов: Стигне ли се до това на фронта, НАТО влиза във войната или …
  14. Проф. Витанов обясни защо боевете за Бахмут и Угледар са като скачени съдове за…
  15. Проф. Витанов: Руснаците атакуват Угледар, и Таракан-2 няма да помогне, ако стане това
  16. Проф. Витанов за БГ политиката и войната: Гледате ли, гледате ли. Става все по-весело,…
  17. Проф. Витанов: Руснаците влязоха в малко градче, но е стратегическо разположено. Какво следва?
  18. ПРОФ. ВИТАНОВ ЗА ВОЙНАТА РУСИЯ-УКРАЙНА
  19. Проф. Витанов: Изходът на войната ще се реши при този град, а сандвич тактиката…
  20. Проф. Витанов: Капанът на Тамерлан хлопна, думата е една – катастрофа, а през декември…