ПРОФ. НИКОЛАЙ ВИТАНОВ: Кратка информация за войната за 22 март 2023 г.

0
880
Днес – актуалната ситуация на фронта в Украйна. В последните два дни ви показах няколко от индексите, които използвам за следене на обстановката. Мисля, че текущата ситуация и очакванията за близкото бъдеще ви станаха много ясни. Юрдеците се дерат от рев, защото ситуацията е различна от това, което пише на голите куки, на които се веят. Бакалски сметки били, а юрдечета. Че защо вие не ги показахте на народа тия бакалски сметки. Хайде да ви кажа – има и диференциални уравнения. Хайде сега вадеге диференциалните уравнения на моделите, ако знаете въобще какво е това. Правете анализите. Ама не можете. Затова хората четат мен, а не вас. Хайде, стига ви за днес. Окрякайте Витанов как е теглил червената линия в тая война и я е нарекъл на цар Борис III, а като дойдат да ви търсят да подкрепите с дела на фронта на Украйна кряканиците си за още по-голямо въвличане на България в тази война – мъжки се скрийте под полите на майките си и още по-мъжки пльоскайте морни тумбаци по павета и асфалт за да доказвате какви сте негодни за военна служба и как други български войничета трябва да бъдат пратени, а вие да бъдете оставени свръхмъжки да си пърдите по диваните и разбира се, не трябва да се забравя да ви се доставя и чипс за рупанье. .
Така, сега обстановката на фронта. Интензивните бойни действия са на север, на юг засега има затишие. Знаете, че там се готви големият украински юруш, последният опит, както го нарича новия чешки президент, който беше генерал 4 звезди, преди да стане президент.
Основните сражения на север са при Бахмут и Авдеевка и Мариинка покрай Донецк. Главното внимание е съсредоточено към Бахмут и много много не се пише за Авдееко, която е другата тежко укрепвана украинска база току под Донецк. Руснаците напредват там, следвайки тактика, същаjа като Бахмут – обкръжаване на украинските части и устройване на месомелачка. Идеята на тези месомелачки е проста. Опитните части на украинската армия заминаха и за да се задържат Бахмут и Авдеевка, украинската армия трябва да вкарва непрекъснато нови части без особен боен опит в сражението. Оттук украинскитe загуби са грамадни. Критикувате ме, че давам съотношение на безвъзвратните загуби 3-ма украинци на 1 руснак, а то е поне двойно.Повече сте прави вие, отколкото аз, но както видяхте, при математическите изчисления взимам най-благоприятния вариант за украинската страна. И пак резултатът не е благоприятен за Украйна.
Що се отнася до Авдеевка, за пълно обкръжение на украинските части там, руснаците трябва да превземат Петровское, Бердичи, Семьоновка, Орловка, Ласточкино, Тоненкое и Северное. 7 села, падането на всяко едно от които ще влоши силлно ситуацията на украинската армия в Авдеевка.
В самия Бахмут, вагнеровците настъпват от юг и напредват полека, украинците опитват безуспешно контраатаки в северната част на града. Американският съвет да се изтеглят от Бахмут не беше послушан, концентрацията на украински части е голяма, съответно големи са и загубите вследствие на руското артилерийско превъзходство. Юрдеците крякат, че Бахмут бил малко градче. Абе то и Прохоровка през 1943 беше малко селце. Големите сражения често се водят покрай малки градчета и селца, въпросът е не колко е голяма градчето, а какви са загубите в сражението там. Руските загуби покрай Бахмут са големи, а украинските – огромни. Американците, понеже могат да смятат, виждат как под Бахмут се утилизират резервите за големия пролетно-летен юруш и не им е приятно, защото техният интерес е да има голям пролетно-летен юруш. Нали помните разликата между юруш и контронастъпление. При контарансъпление имаш предимство в артилерията, при юруша – нямаш.
По на юг, украинците опитват атаки покрай Орехово от Новоданиловка в посока Работино, което е под руски контрол. Атаките нямат успех, но това е по скоро опит за разузнаване с бой.
Това е за днес. Очакванията са за тежки сражения покрай Бахмут и Авдеевка, месомелачките там продължават да работят. Украинските резерви за големия пролетно-есенен юруш полека заминават в месомелачките, но юруш ще има, не се притеснявайте. Притеснителното се очаква след това, когато се установи, че украинското пушечно месо е силно недостатъчно. Следващата стъпка е хвърляне на войници от източна Европа в Украйна. И тук с юрдечетата ще се скараме жестоко, защото аз ще поискам те да идат на фронта, а не да седят и да крякат от диваните как трябва да пратим и войници в Украйна и да се крият под полите на майките си че да не ги пратят тях на фронта.
Добре, стига за днес по този въпрос.
Следват рубриките

Политологията –(Ден 110)

Караме нататък с политическата култура. Разбрахме вече какво е култура и какво е политичека култура. И като погледнем в чувала, наречен политическа култура, какво виждаме вътре? Ами виждаме следните джунджурии: политически знания, индивидуални позиции, ценности и действия на субектите на политическия живот на обществото. Туй съдържание си има и форма. Каква? Поведението е форма на проява на културата. Политическото поведение отразява политическото образование и политическото съзнание. Давай пример Витанов. Давам. Хващаме и разглеждаме любимите ми юрдечета с морни тумбачета. Какво им е политическа култура? Изкилифирчена. Защо е изкилифирчена, бе Витанов? Ами хващате и гледате джунджурийките в чувала. Политически знания – никакви. При тях има поредица от голи куки, на които се веят шаранчетата мили и каквото пише на куките, това са им политическите знания. А какво пише на куките, определя този, който залага куките. Отде знаИш, бе Витанов? Никога не забравяме, че Витанов е писал наръчник по пропаганда, нали така. Тъй, че Витанов знае кой залага куките и как се залагат. Другата джундурия е индивидуалната им позиция. Мале-е-е-ей! Какво очаквате от шаранче, мятащо се на стотина куки. Ами мята се, боли го и болката се изразява в това, че има противеречие между това, което пише по куките и реалността. Мята се шаранчето и кряка от болка като юрдек. Съдържание – шаран, форма – юрдек. И тези кряканици са индивидуалните позиции на нашето юрдече, което всъщност си е шаранче. Това е добре ичислено от тези, ето залагат куките. А какви са ценностите на юрдечето. Отговора вече го знаете – каквото пише по куките. И какви са действията на юрдечето? Ами действа натам, накъдето го влачат куките и това намира израз в кряканици ден след ден. А какво е отношението на Витанов към юрдечетата. Ето
Закон на Витанов: Тия, които залагат куките са много по-важни и интересни от тия, които висят по тях.
Не може да се очаква, че юрдечетата имат кой знае какво политическо образование и самостоятелно политическо съзнание. Виж, тия, дето залагат куките – те имат страхотно политическо образование и съзнават много добре какво искат политически. Витанов се опитва честно да каже
Съвет на Витанов: Мисли с главата си и не оставяй голите куки да мислят вместо теб. Не ставай шаран, че ще се превърнеш в юрдек.
Тия, дето залагат куките, отдавна ми се смеят – остави ги бе, Витанов, шарани и юрдеци има откак свят светува и ще има докато го има света. Май са прави.
Хайде стига за днес. Утре – още.
Следва малко демография от книжката
ВИТАНОВ, ПОПУЛАЦИОННА ДИНАМИКА И НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ, 2005 ГОДИНА (ден 68)
Още никой юрдек не се е сетил, че освен за политология ви разправям и за демографията. Ш-ш-ш-ш-ш-т, тихо, да не вземат да се усетят. Че кряканашкият делириум ще се разпростре и в тая посока.
… В индустриалните общества недостигът на ресурси се разглежда като технологичен проблем, за чието решаване е необходима много изобретателност…
Цитирам, бе, цитирам проклетника Витанов от горната книжка.
Тъй, като гледаме тоя цитат, хващаме и се питаме: Абе ние, индустриално общество ли сме? Прилагаме ли изобретателност да решаваме технологичния проблем с недостига на ресурси? Не. Ами значи не сме индустриално общество. И нещо по-лошо. Нямаме капитал. Интелектуален капитал, част от който са и идеите и интелектът, свързан с изобретателността. Как ша няма, бе Витанов. Дай на Ганьо шашми да прави. Там му е на него интелектуалния капитал. Тъй, де, ама Ганьовите шашми трябва да решават ресурсния проблем на Ганьо, те не решават ресурсния проблем на обществото. Друга интелигентност трябва тук, не шашмаджийската. Трябва да има технологична изобретателност и социална изобретателност. Тая последната се проявява в създаването и поддържането на подходящи обществени структури. Я да видим. Технологична изобретатеност на българина – убита. Социална изибретатленост – нулисимо. Все се гледа да се набърболяска някаква социална структура, измислена за други условия без да се отчита националната специфика. Резултат от набърболяскването – да, правилно – манджа с грозде. И тъй животът си върви….. А може ли по друг начин. Може, казва Витанов. Сус, бе Витанов, су-у-у-у-с!
Хайде стига за днес по това.
Следва рубриката

Въпросите и отговорите на Витанов

Колко дни вече е валидна прогнозата на Витанов за болници, празни от Ковид – 246. Върви девети месец.
Колко дни вече е валидна прогнозата на Витанов, че няма да има дифузно разпространение на Ковид вируса – 354. Наближава 1 година
Въпрос – как са свързани социалните и вътрешноличностните конфликти?
Отговор – Значи социалните конфликти се правят от чиляци, които влизат в конфликт. Ама какво ги боде, че да влязат в конфликт? Ами вътрешноличностните особености и вътрешноличностните конфликти ги бодат. И като ги бодат, на чиляка му израстват конфликтни бодли и с тез конфликтни бодли той влиза в социално взаимодействие с други с кофликтни бодли и ей ви я манджата с грозде, наречена социален конфликт.
Коментар: Значи е много важно е да се проучват конфликтните бодли на чиляка и защо те растат. Тука имаме
Закон на Витанов: Успехът на всяко социално мероприятие е обратно пропорционален на дължината на конфликтните бодли на участващите в него чиляци.
Втори закон: Интензивността на социалния конфликт е право пропорционална на дължината на конфликтните бодли на участващите в него чиляци и на злия гений на тези, които разпалват конфликта.
Зъл гений ли? Какво искаш да кажеш, бе Витанов? Ами гредайте сега.
Закон на Витанов: Идеологията е пила за притъпяване на някои конфликтни бодли за чиляка и острилка за изостряне на други конфликтни бодли на чиляка.
Гледаме комунизЪма. Там идеологията беше притъпила някои конфликтни бодли у чиляците и като така, те се занимаваха с полезни от гледна точка на идеологията социални дела без да има големи социални конфликти. Туй беше идеология – пила. Днес имаме идеологии – острилки, които се внасят отвън (социална изобреателност у нас – нула). Острилките острят конфликтнит ебодли на чиляците. Като така – социален конфликт след социален конфликт, мила моя майна льо. Какво беше песента за мишлета (слагаме шест и половина вместо девет, че вследствие на социалните конфликти и мишлетата намаляха)
Шест и половина милиона мишлета изкарват се взаимно ченгета
а котараците позхвърлят досието и си пият кафето
И гледаш – мишлета с големи конфликтни бодли се ръфат помежду си, докато други си прокарват интереса. И казва Витанов
Не бъди глупак да реализираш чужди интереси за собствена сметка.
И никой не слуша. Що? Конфликтните бодли са яко наострени. От тия, дето имат интереси, които се прокарват за сметка на мишлетата, които стават все по-бедни и все по-гладни. Накрая
Закон на Витанов: ситият чиляк взаимодейства с другите без много социални конфликти защото конфликтните му бодли се покриват с мазнинка.
Следствие (само да поставячи на голи куки): Дръж ги гладни. Че ако са сити, ще вземат да се организират и много по-трудно ще се качват по голите куки.
Добре, стига за днес.
Бъдете здрави и успешни и нека вирусите и войната да ви заобикалят.
  1. Проф. Николай Витанов: Кратка информация за войната за 17 март 2023 г.
  2. Проф. Витанов: Иде кърваво лято с големи сражения и чудовищни загуби, украинците ще…
  3. Проф. Витанов: Стигне ли се до това на фронта, НАТО влиза във войната или …
  4. Проф. Витанов обясни защо боевете за Бахмут и Угледар са като скачени съдове за…
  5. Проф. Витанов: Руснаците атакуват Угледар, и Таракан-2 няма да помогне, ако стане това
  6. Проф. Витанов за БГ политиката и войната: Гледате ли, гледате ли. Става все по-весело,…
  7. Проф. Витанов: Руснаците влязоха в малко градче, но е стратегическо разположено. Какво следва?
  8. ПРОФ. ВИТАНОВ ЗА ВОЙНАТА РУСИЯ-УКРАЙНА
  9. Проф. Витанов: Изходът на войната ще се реши при този град, а сандвич тактиката…
  10. Проф. Витанов: Капанът на Тамерлан хлопна, думата е една – катастрофа, а през декември…