• Налице са първите споразумения за събиране на украински мъже от други страни. Това ще тръгне и у нас, посочи математикът

Математикът проф. Николай Витанов направи анализ на войната в Украйна. Ето какво пише той в личния си фейсбук профил за ситуацията на 27 януари:

Кратка информация за войната за 27 януари 2023 година

Днес ще бъда кратък, защото имам друга работа. Повече информация ще дам в понеделник като компенсация.

Какво да ви пиша. Прогнозирах ли ви какво ще стане и то 2 месеца преди последните избори. Прогнозирах ви. Стана ли. Стана. Какво да говорим повече. Думата контрареволюция съм ви я написал. Гледайте. Бойко Борисов си изигра картите най-добре от всички. Догановите хора – също. При руски успехи на фронта кулата на Възраждане може да е по-голяма от тази на последните избори. Гледайте.

Войната. Руснаците атакуват Угледар. След него по посока на Днепър са степи. Ако го загуби, украинската армия ще трябва да се концентрира за атака на Крим на голо поле. тогава и Таракан-2 няма да помогне.

Фронтът е дестабилизиран. Поради липса на резерви положението на украинската армия в Бахмут се влошава. Започна изтеглянето на по-елитните части, заместват ги необучени добре войници от териториалната отбрана. Знаете до какво ще доведе това – до купища от трупове. Украйна трябва спешно да намери войници да запълва дупките по фронтовете.

Налице са първите споразумения за събиране на украински мъже от други страни. Това ще тръгне и у нас. задава се епичен пропаганден провал – човешки права нещо на бежанците, дето ги събират да ги хвърлят за пушечно месо на фронта в Украйна. Човешки права – ала, бала. Човешки права имат тези, които решим и само тогава, когато решим. Нали така е доктрината. Гледайте какво става с украинските мъже, избягали по чужбина.

Пропагандата – епичен провал след епичен провал вследствие на тоталната аматьорщина. Бахмут не е важен. тъй, тъй, само че та има 9 бригади, които са тежко положение. това си е един корпус. Угледар – и той малко градче. тъй, тъй, само дето зад его са степи и ако го превземат, руснаците могат да ударят както към Запорожие, така и към Донецк. Пълен провал на юруша при Сватово – но вие си знаете до какво води системата Таракан, когато има насреща си плътна отбрана.

У нас – епос след епос в сериала “Смотана пропаганда”.

Американското ЧВК “Моцерт” се изтегля от Бахмут. Ама чакай, те американците не участват директно във войната. Това е само едно ЧВК. Също като “Вагнер”, нали така. Соледар най-накрая падна и в Интернет. Тотални голи куки, на които българинът не ще да кълве. Пиша си аз, че украинската и американската пропаганда са негодни за българските условия, но никой не слуша.

Но какво да говоря за качествена българска пропаганда като едни македонци си играят кючек пред очите ни и реакцията ни е като на ощипана мома по повод ощипването. Къде е систематичната българска пропаганда. Или чакаме пак да ни ощипят, че пак да реагираме като ощипана мома? Епос след епос в серията “Ощипаната мома” на сериала “Смотана пропаганда”.

Хайде да спра дотук за днес. В понеделник -повече.

https://blitz.bg/