Много рядко пиша в събота и неделя. Но днес има повод. Повод да си поговорим какво е наведен вектор.
Вчера беше петък. Както знаете, най-големите политически мръсотии у нас стават в петък, та народа да не може да реагира. И тъй в петък беше внесен поектът на поправки в Конституцията и там разбира се – въпросът за националния празник.
Вечерта гледахме едно от най-жалките издания на “Панорама” където един жълтопаветник (нали така) отгледан много добре от баща партиен секретар (нали така) се гърчеше да обяснява защо 3-март не трябвало да бъде национален празник и защо трябва да се се гласува против по-тежки наказания за педофилия.
Знаете мнението ми за жълтопаветниците. Нямам им никакво доверие, защото векторите им са наведени така, че орат земята, продават баща си и майка си (и продължават с дядо си и тъй нататък) само и само в копанката им да бъде сипан боб и да бъдат помилвани по главицата. Какво да очаквам от такива, освен да продажничат.
Продажничеството в българската политика обаче не е от вчера. Я да ви припомя класиката
….. Виждаш ли как викам да живей, пък ти си взел да казваш, че съм бил против. Завиждаш ми, да те вземе дявола. Знайш си ти, че ако вземем да се надвикваме, не се знай кой кого ще надвика. Па и за почитание ако дойде думата, аз пак не се давам. Ти ще цалунеш ръка, аз — двете ръце; ти ще цалунеш скута, аз — краката; ти ще цалунеш на друго място, аз — на още по-друго място. Че ти с мен ли ще се надпреварваш бе, кьорпе?…..
Така, сетете се сами откъде е това. И погледнете какво се случи със жълтопаветната “интелигенция”. Накараха ги да реват по жълтите павета, да коленичат пред президента (нали така беше), накараха ги да шкембепльоскат по жълтите павета , че се борели с корупцията. И какво стана? Днес тези, дето ги караха да правят това, сега целуват Пеевски на едно място (пък с лодки щурмуваха Росенец и то не пристанището, а едно друго място), а Борисов го целуват на едно по-друго място (пък той бил върховният образ на корупцията и трябваше да го изчегъркваме). Нали така? Както се казва в класиката
С тях ли ще се надпреварвате, бе кьорпета? Че те ви ползват за разходен материал, който да реве и шкембепльоска по жълтите павета, че да ви сменят нациовалния празник. Как да ви имам доверие? Ами нямам ви доверие.
Просто е – като искаш – прави 24 май национален прамник. Но не пипай 3 март като национален празник. Ама туй било, ама онуй било. Няма туй-онуй. Има продажничество. И идва времето да видим и кои ще са имената на продажниците. Нали така – то трябва и да се гласува, я да видим, кой ще гласува за. Ще гласуват ли? Ще гласуват. Те трябвада целуват на едно място и на едно по-друго място, за да останат на сцената. Векторите им са така наведени, че орат земята. Ще гласуват, къде ще идат.
Няма нищо неочаквано в българската политика. Писал съм ви – Кукленото шоу. И непрекъснати целувки на едно място и на едно по-друго място, за да останат съответните кукли на сцената. Би трябвало да е смешно, но е отврат.
Хайде стига толкова. Желая здраве и успехи и нека вирусите и войнатастоят далеч от вас.
P.S.
Питате ме дали ще се приеме 3-ти март да не е национален празник. Не виждате ли как са им наведени векторите и чак орат земята. Какво да очаквате от такива?
Но проблемите тепърва започват. Това, което ще ви напиша сега, си го окачете на стената и го прочетете след 3 години, защото тогава ще има много, които ще приказват: Ама защо никой не ни каза”
Вие сте вкарани в сценарий, който ще нарека “Харвардското набълбукване”. След 3 години ще сте яко набълбукани. Само 2 точки по които ще сте набълбукани
1. Дългово набълбукване – с усмивка външния дълг на страната ще расте главоломно. Набълбукваш ги с дългове, бягаш по острова в Тихия океан, пък те да се оправят как ще го плащат. Нали така?
2. Набълбукване с цената на тока – ще ви изкарат на свободния пазар на ток и цената на тока за битови нужди ще хвръкне. Ще си бягат на острова в Тихия океан и ще ви гледат сеира. Нали така.
И като ви набълбукат, пак ще си приказваме.
Е, стига ви толкова. Пак желая здраве и успехи, че ще ви трябват в борбата с набълбукванията.
Пак желая здраве и успехи
  1. ПРОФ. НИКОЛАЙ ВИТАНОВ:Кратка информация за политиката и войната за 27 юли 2023 г. Българската политика. Кукленото шоу.
  2. ПРОФ. НИКОЛАЙ ВИТАНОВ: Кратка информация за политиката и войната за 06 юли 2023 г.
  3. ПРОФ. НИКОЛАЙ ВИТАНОВ: Кратка информация за политиката и войната за 21 юни 2023 г.
  4. ПРОФ. НИКОЛАЙ ВИТАНОВ: Кратка информация за политиката и войната за 30 май 2023 г.
  5. Проф. Николай Витанов: Кратка информация за политиката и войната за 26 май 2023 г.
  6. ПРОФ. НИКОЛАЙ ВИТАНОВ: Кратка информация за политиката и войната за 2 май 2023 г.
  7. ПРОФ. НИКОЛАЙ ВИТАНОВ: Кратка информация за политиката и войната за 27 април 2023 г.
  8. Кратка информация за Ковида и войната за 22 април 2023 г.
  9. ПРОФ. НИКОЛАЙ ВИТАНОВ: Кратка информация за войната за 6 април 2023 г.
  10. Математикът проф. Витанов изчисли: При нови избори ГЕРБ вдига резултата си, ПП губят
  11. ПРОФ. НИКОЛАЙ ВИТАНОВ: Кратка информация за войната за 30 март 2023 г.
  12. ПРОФ. НИКОЛАЙ ВИТАНОВ: Кратка информация за войната за 28 март 2023 г.
  13. ПРОФ. НИКОЛАЙ ВИТАНОВ: Кратка информация за войната за 22 март 2023 г.
  14. Проф. Николай Витанов: Кратка информация за войната за 17 март 2023 г.
  15. Проф. Витанов: Иде кърваво лято с големи сражения и чудовищни загуби, украинците ще…
  16. Проф. Витанов: Стигне ли се до това на фронта, НАТО влиза във войната или …
  17. Проф. Витанов обясни защо боевете за Бахмут и Угледар са като скачени съдове за…
  18. Проф. Витанов: Руснаците атакуват Угледар, и Таракан-2 няма да помогне, ако стане това
  19. Проф. Витанов за БГ политиката и войната: Гледате ли, гледате ли. Става все по-весело,…
  20. Проф. Витанов: Руснаците влязоха в малко градче, но е стратегическо разположено. Какво следва?