Невежеството е сила!
Ама яка сила е невежеството, гледайте!
Вижте ги, добре ги гледайте. Запенили са се, въртят се като пумпали, играят ви сценки, вдигат пушилка до небето, за да не се види истината. А тя е:
Изкормили са съдебната система, за да не им се търси отговорност затова, че не могат да управляват държава и крадат на поразия. Изтърбушили са наказателния кодекс, за да не могат престъпниците да си получават заслуженото. Защото ако имаше правосъдна система на място и наказателен кодекс на място, те щяха да са първите му клиенти и отдавна да са по затворите.
Векторите им с тъй наведени, че орат земята. Уж спонтанни протести срещу насилието, пък на всички протисти – лозунги – „Искаме Истанбулската конвенция“. Яхаме нещастието на девойчето да прокарваме джендъризъм. Абсолютна перверзия, абсолютно двуличие.
Поредна сценка на кукленото шоу – „интимната връзка“. Писах ви, че след като опитаха да потулят случая и не мина номерът, ще почнат да вдигат пушилка и да имитират дейност.
Цитирам – „Интимна връзка“ е доброволен и относително траен съюз между две лица, който възниква и съществува като фактическо състояние, без да е необходимо спазването на правно регулирана процедура и независимо дали лицата споделят едно домакинство, като водещ елемент е строго личния характер на техните отношения. Край на цитата.
Я да видим сега. Имате един просяк, на който аз като минавам всеки ден покрай него, два пъти в седмицата му оставям по левче да не умре от глад. Доброволен и траен съюз, за да се спаси просякът от глад, нали така. Съществува си като фактическо състояние, без да е необходимо спазването а провно регулирана процедура и независимо от това, дали лицата споделят едно домакинство. Водещ елемент е строго личния характер на отношенията между мен и просяка. Оп-па-а-а-а! Оказва се, че съм в „интимна връзка“ с просяка. веднага спирам да му давам пари.
Още пример. Разхождам си всеки ден кучето. Комшията, горкия, като види жена му, че разхождам кучето, му се връчва каишката и след 10 минути и той при мен да разхожда неговото си куче. Като се скрием от погледите на къщните фелдмаршали, пием по една бира да убием малко от времето. Я да видим сега, това „интимна връзка“ ли е? Имаме ли доброволен и относително траен съюз между две лица? – имаме – съюз на разхождащите кучетата. Той съществува ли като фактическо състояние без да е необходима спазването на правно регулирана процедура и независимо от това, дали лицата споделят едно домакинство? Да-а-а-а! Водещ елемент ли е строго личният характер на отношенията. Да-а-а-а! Леле-е-е-е-ей! С комшията сме в „интимна връзка“. Сега да казвам ли на жена му? Да не казвам ли? Ами на моята? На моята какво да кажа?
Ето ви го – въртят, сучат,пушилка вдигат, „протести“ организират за да се фотнат нахилени, все едно че са на сватба, търбушат съдебна система, пишат глупости по наказателния кодекс, за да може престъпниците по-лесно да се измъкват, векторите им са така наведени, че орат земята, защото са им заповядали да прокарат джендъризма и да разделят обществото, стимулирайки привилегии (не права, привилегии) на всякакви малцинства. Цел – обществото да бъде разединено, за да бъде по-лесно грабено и упралявано отвън. И като си свършат работата, какво ще правят? Ами те си казаха – всеки на острова си в Тихия океан. Нали така.
Гледайте, добре гледайте какво става.
Писал съм ви много отдавна – така са наведени тия, че векторите им орат земята. Хич не им пука за девойчето. Важното е джендъризмът да бъде набутан в България. Това е поръчката, която изпълняват – разединяване на обществото чрез изкуствено създаване на малцинствоа и противопоставяне на малцинствата на мнозинството. Цел – докарване на обществото до неспособност да реагира на външното управление и ограбване.
Докарали са държавата до батак и сега ви играят сценки на загриженост. Протести ви организират, пиар сценки със завръщане от морето правят. Леле каква загриженост. Наказателния кодекс набутан с текстове, писани на коляно, престъпниците си умират от кеф, че не могат да ги осъдят. Оставяме настрана, че повелята е да ги пускат или да им дават минимални присъди.
Пълна отврат. И пак седят на сцената – протегнали ръчици, разперили пръстенца и пак ви играят сценки. Изобщо не им пука за вас.
Между другото – 3 дни минаха от „грандиозния протест“ със селфитата с нахилените физиономии. Какво ви писах, че сте стане след 3 дни? Случаят бе употребен, няма нужда вече от протести, сега ще вкарваме поредната глупост в законите. Целта на всичко това ясно ви я описах. Надупени, орат земята, за да се вдига пушилка. Куклено шоу, за да се отвлича народа от реалните проблеми.
Надупени, орат земята, всичко са съсипали. Изправете се, бе – казва им Витанов. Как да се изправят горките – нали веднага ще ти свалят от сцената на Кукленото шоу.
И тъй Кукленото шоу.
А за тия, които очакват нещо да се промени – малък анализ.
Я да видим – има ли промяна на вектора на правосъдието в съдебната система? Няма. Има сценки от Кукленото шоу, колкото да се вдигне пушек, че се прави нещо. Нищо не се прави по същество, нищо няма да се направи по-същество и с промените в Конституцията. Всичко ще си остане, както е било. Само куклите на сцената на Кукленото шоу ще се сменят.
Приятно гледане. Пък като се разсее пушекът и се усетите, че сценария на всички сценки е един и същ:
Все същите кукли, все същите сценки. Има си механизъм, който възпроизвежда цялата работа. Нали виждате, какъв рев се вдига, когато се опита да се внесе закон за чуждестранните агенти – тия, дето ги финансират от чужбина. Щатите си имат такъв, тук не може. И защо американците трябва да знаят, кой ги бълбука финансиран от чужбина, а тук не може да се знае? Много просто – ако се знае, моментално ще разберете защо тия, дето всеки ден ви ги пробутват на сцената на Кукленото шоу са точно те, а не някои други. И веднага ще разберете как ви бълбукат и кой ви бълбука срещу заплащане. Налице е „интимна връзка“ между тия с наведените вектори и тия, дето им навеждат векторите. Ето – вземете определението за „интимна връзка“ и го приложете. И какво излиза? Някои юнаци от кукленото шоу с „интимни връзки“ с кого ли не. Абе, какво беше то това политическа проституция? Де да знам, чувал съм го някъде. Вие кажете, какво е.
Да видим сега войната.
Войната е мир!
Никакво спиране на войната. Я-а-а, колко проблеми решава и колко проблеми потиска. Направете си списък сами и ще видите, колко полезно нещо е войната. Ако пропуснете нещо, отворете дядо Маркс и попрочетете.
Та, войната е мир, нали така. Туй диалектиката е интересно нещо.
Да видим сега какво става по фронтовете и сбъдват ли се прогнозите
И тъй – ден 83-ти от Големия юруш. Ден 21 от месец 3 на юруша. Нещата си се развиват според прогнозите. А ти са:
1. Очакванията за третият месец на юруша са системата „Таракан“ да продължава да гърми в плътните руски отбранителни линии, украинските загуби в Големия юрушв края на третия месец да достигнат 90 000 човека безвъзвратни загуби (убити и тежко ранени), 450 танка, 450 оръдия и 900 бронирани машини. Това ви беше прогнозирано поне месец преди началото на Големия юруш, нали така.
Прогнозата по отношение на техниката вече е преизпълнена. Чакаме опита за Голям напън за отпушване на Големия запек на Големия юруш, че да се изпълни и прогнозата по отношение на загубите в пушечно месо. Ще има ли сега Голям напън или няма да има? Досега , украинските загуби са огромни, а първата руска отбранителна линия още не е пробита. Големият запек ви беше прогнозиран още преди да започне Големият юруш, нали така. Прогнозиран Голям запек – наличен Голям запек. Загубите са толкова огромни, че Големият напън се спихва. Е, значи Големият запек продължава.
Руски загуби – три пъти по-малки в техника, до 5 пъти по-малки в жива сила. Я да го напиша с големи букви, че има някои дето така четат, че това го пропускат.
РУСКИ ЗАГУБИ – 3 ПЪТИ ПО-МАРКИ В ТЕХНИКА, ДО 5 ПЪТИ ПО-МАЛКИ В ЖИВА СИЛА.
Да повторим изводите от вчера, че са с числа.
1. Излиза, че Украйна е загубила над 10% от боеспособното си мъжко население, докато за Русия процентът е 1%.
2. Пушечно месо все още има и то се утилизира със скорост около 0.6% на месец при украинците и около. 0.06% на месец при руснаците.
2. 10% загуби на мъже в трудоспособна възраст и още поне толкова избягали в чужбина. Това вече е около критичната точка от 20% и вещае тежки проблеми както на фронта, така и за страната след края на войната.
3. При руснаците същия показател е 1.2%, тоест няма основания дасе предполага, че човешкия ресурс на Русия е изтощен.
Да погледнем на тези изводи от гледната точка на американския генерален щаб. Имаме осъществяване на доктрината – намери глупак, който да те реализира интересите за собствена сметка. Нали така. Доктрината се реализира прекрасно. Дали може дасе продължи това? Да-а-а-а, пушечно месо има още. След година, безвъзвратните загуби на Украйна ще са към 18% от боеспособното население. Тъкмо ще наближат загубите на Германия във Втората световна война, който са били към 20% от боеспособното мъжко население на Източния фронт. Нали тока – 6 милиона т 30 милиона боеспособно мъжко население – критичните 20%. След година сме там.
Следователно, интензивната утилизация на украинско пушечно месо може да продължи поне да края на годината. Така, територията ще се поразчисти от украинци, но все пак ще останат някакви, защото каквото остоне от Украйна след края на войната ще трябва да си плаща заемите. Е, заемите може и да ги поопростим, но за сметка на това слагаме ръка на природните богатства, каквито са останали.
Второ, поне да края на годината може да изчистваме складовете си от трошки и като вдигнем шум, че боеспособността ни е намалена, ще ги заредим с нова техника за сметка на народа – зер руснаците идат, отбранителния ни капацитет спадна и трябва да се въоръжаваме.
Сега ясна ли ви е диалектиката –
закон на Витанов: Войната е майка на проблемите и баща на разрешаването им.
Затуй Витанов казва – стой далеч от войната. Ще те набълбука с проблеми и ще ги разрешава на твой гръб.
Как ще продължи войната? Има ли промяна в ориентацията на векторите на тактиката на войната от двете страни. Няма. То това си е и прогнозата Значи – продължаваме да гледаме месомелачките.
Прогнозата беше, че чакаме юруш вълна на запорожския участък на фронта, нали така. Ето ви я юруш вълната на Запорожкия участък на фронта. Пробив на първата руска отбранителна линия – няма. Юруш вълната не е достатъчно висока, поради което украинците не могат да пробият първата отбранителна линия, че да стигнат втората отбранителна линия, където ще има боеве по същество с изпълнение на прогнозата за загубите в пушечно месо. Наблюдаваме некачествено подготвени за настъпление украински части, които не могат да пробият и първата руска отбранителна линия.
Ами това гледам и ще продължаваме да гледаме. Пушечно месо има още за година, към края на тая година ще почне да се чувства недостиг и тоя недостиг ще почне да предизвиква нЕкои събития, водещи към сценария „Салфетка“. Няма как – драконът става все по-голям, под носа му е вкуснотийката на име Тайван, вкуснотийката трябва да се пази.
Накрая за днес – пропагандата.
Големият юруш продължава да отива на провал. Беше ви прогнозирано; Загубите на украинската армия са гигантски. И това ви беше прогнозирано. Юрушът няма да спре след третия месец. Само дето няма да има сили да е голям. Трябва да сте сигурни , че такива прогнози за юруша са били направени и в американския и в руския генерален щаб преди юруша да почне. Обаче юрушът си върви спира – целта е изтощаване на Русия, после ще видим – салфетка, тай-онуй, ще се оправим. Единият тиранозавър ще хапе територия. Другият ще получе три синджира роби да му работят и подчинение на европейската икономика. Че що да спира тая война.
Я да видим основните пропагандни направления.
1. Ей сега ще пробием първата от трите отбранителни линии на руснаците. А, днес ще има пробив, а утре ще има пробив, а пробив все няма. Пропагандна кауза пер дута – и след 83 дни първата отбранителна линия не е пробита. При това следва и да се мълчи, че втората отбранителна линия всъщност е основната такава. Мъчат се пропагандните роби, мъчат се горките с тази кауза пер дута. А краят на третия месец на юруша идва и прогнозата на Витанов тръгва да се изпълнява със страшна сила – както качествената, така и количествената Е, има още 9 дни да се промени нещо. Да видим. Пък на 11 август ще коментираме изпълнила ли се е прогнозата на Витанов или не. Часовникът тиктака. Тик-так, тик-так, 11 август идва.
2. Русия трябва да бъде изтощена. Това е крайната цел на войната. Обаче траекторията, по която се върви към целта си е направо тъпа. Изтощаването не върви на добре, руската икономика не е на колене. Санкциите премахнаха конкуренцията за руските фирми и сега те растат с бесни темпове. Повтаря се историята с блокадата на Англия от Наполеон.
Освен това, сметките показват, че човешкият потенциал на Русия е далеч от изтощаване. На какво се надявате при това положение? Ама ний ей сега ще разбием руската армия. Това, господа и дами велики анализатори, вече го чухме. Чухме и как Русия се разпада и как Пригожин щял да превземе Москва до края на дена. И докато слушахме и се заливахме от смях, гредахме да се се задавим с биричката. Нали така беше? Така беше. Говорете, о Велики анализатори! Говорете. Вие сте чудесно средство за отмора, особено тия от вас, дето имат генералски лампази.
3. Украйна ще остане цяла и Русия ще и плати репарации. Какво беше казал народа – гладна кокошка просо сънува. Че от Украйна ще остане нещо, ще остане – като се наиграят тиранозаврите и като се наядат, ще вземат салфетката и ще дръпнат разделителните линии – сценарият „Салфетка“.
Отдавна съм ви прогнозирал, че от Украйна ще бъдат откъснати територии, но и ще остане нещо. Нещо, което да плаща дълговете, с които в момента Украйна се набълбуква. Така, единият тиранозавър ще си хапне територия, а другият ще има три синджира роби, които да му работят.
Но за този сценарий е рано още. Пушечното месо не е изразходено, войната трябва да продължи още, че тъй добре реализира интереси.
Какво казва Витанов по въпроса?
Витанов казва: Евалла на американците. Който може си може. И отива да попълни запасите от хубава биричка. Лято е, горещо, по една биричка на ден е полезно. Същото правят и американските анализатори. И вадят същите изводи : войната ще продължи, докато почне да се усеща здраво липсата на пушечно месо. После войната ще спре, ще е извади салфетката, ще е драснат разделителните линии и кой откъде е. А, да – и бауцарите ще бъдат наритани, защото трапезата е за тиранозаврите. Витанов, стига си ги учил тия бауцари, много добре знаеш как е устроен светът – ще бауцат, ще ги наритаме и после пак ще ги накараме да бауцат. На синджир са вързани, векторите им са наведени. Къде ще идат. Като ядосаме много другия тиранозавър, ще му хвърлим два – три бауцаря от санитарната зона да яде там.
И не ги учи Витанов, отлично знаеш, че нещо няма да научат. Ще викат насреща ти
…..Предател! Мислопрестъпник! Евразийски шпионин! ….
Нямат софтуер в мозъците си, за да те разберат.
Какво да им отговарям – прави са. Тъй, че – ха наздраве момчета, сериозни американски анализатори.
Я да видим накрая, какво става с прогнозите за корона вируса
Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 375 дни.
Прескочихме 365 дни. А какво беше това 365 дни, а , юрдечета мои?
Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 478 дни. 15 месеца са 455 дни, ей така да позапомните какво да очаквате от следващите, дето ще ви анализират и прогнозират следващата епидемия. Тогава ще извадите числата от тези рекорди и ще сравнявате. И тъй ще разберете кой колко струва. А колко л ще станат месеците след 8 дни?
Е, който може, си може. Който не може – човка в калта и почва аматьорски да я бълбука.
Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас.
  1. ПРОФ. НИКОЛАЙ ВИТАНОВ: Просто е – като искаш – прави 24 май национален прамник. Но не пипай 3 март като национален празник.
  2. ПРОФ. НИКОЛАЙ ВИТАНОВ:Кратка информация за политиката и войната за 27 юли 2023 г. Българската политика. Кукленото шоу.
  3. ПРОФ. НИКОЛАЙ ВИТАНОВ: Кратка информация за политиката и войната за 06 юли 2023 г.
  4. ПРОФ. НИКОЛАЙ ВИТАНОВ: Кратка информация за политиката и войната за 21 юни 2023 г.
  5. ПРОФ. НИКОЛАЙ ВИТАНОВ: Кратка информация за политиката и войната за 30 май 2023 г.
  6. Проф. Николай Витанов: Кратка информация за политиката и войната за 26 май 2023 г.
  7. ПРОФ. НИКОЛАЙ ВИТАНОВ: Кратка информация за политиката и войната за 2 май 2023 г.
  8. ПРОФ. НИКОЛАЙ ВИТАНОВ: Кратка информация за политиката и войната за 27 април 2023 г.
  9. Кратка информация за Ковида и войната за 22 април 2023 г.
  10. ПРОФ. НИКОЛАЙ ВИТАНОВ: Кратка информация за войната за 6 април 2023 г.
  11. Математикът проф. Витанов изчисли: При нови избори ГЕРБ вдига резултата си, ПП губят
  12. ПРОФ. НИКОЛАЙ ВИТАНОВ: Кратка информация за войната за 30 март 2023 г.
  13. ПРОФ. НИКОЛАЙ ВИТАНОВ: Кратка информация за войната за 28 март 2023 г.
  14. ПРОФ. НИКОЛАЙ ВИТАНОВ: Кратка информация за войната за 22 март 2023 г.
  15. Проф. Николай Витанов: Кратка информация за войната за 17 март 2023 г.
  16. Проф. Витанов: Иде кърваво лято с големи сражения и чудовищни загуби, украинците ще…
  17. Проф. Витанов: Стигне ли се до това на фронта, НАТО влиза във войната или …
  18. Проф. Витанов обясни защо боевете за Бахмут и Угледар са като скачени съдове за…
  19. Проф. Витанов: Руснаците атакуват Угледар, и Таракан-2 няма да помогне, ако стане това
  20. Проф. Витанов за БГ политиката и войната: Гледате ли, гледате ли. Става все по-весело,…