ДВЕ КОЛИ ИЗГОРЯХА МИНАЛАТА НОЩ

0
1756

 

Два автомобила изгоряха в Добрич в нощта срещу понеделник, съобщават от полицията. Първият сигнал е подаден в 02.48 часа чрез ЕЕН 112 в ОДМВР Добрич. 29-годишен гражданин съобщил, че гори паркираният пред входа на жилищен блок на ул. „Кирил и Методий” лек автомобил марка „Шкода” с ТХ регистрация. Установено е, че двигателният отсег на автомобила, както и предните две гуми са опожарени. Двата предни калника и капак са обгорели. Автомобилът е фирмена собственост. Образувано е досъдебно производство.

4 минути по-късно, в 02.52 часа, чрез ЕЕН 112 в ОДМВР Добрич е получено съобщение от 47-годишна жителка на гр. Добрич, че гори управляваният от нея лек автомобил марка „БМВ” с ТХ регистрация, паркиран зад жилищен блок на ул. „Райко Цончев”. При огледа е установено, че автомобилът е напълно изгорял. Обгорени са и вратите на гаража, пред който е паркиран автомобилът, както и дясната врата на съседния гараж. Образувано е досъдебно производство.

Работата по двата случая продължава от служители на Първо РУ Добрич, материалите са докладвани в Районна прокуратура Добрич. Работи се и по версия за умишлен палеж.

Междувременно от национални електронни медии стана ясно, че и двата автомобила са на свидетели по тъй наречената афера „Суджукгейт“. НДТ научи, че става дума за автомобили на Кирил Костов и съпругата на Людмил Ганчев. Стана ясно още, че през целия ден органите на реда са провеждали разпити.

По случая в късния следобяд пристигна и официално съобщение от Окръжна прокуратура, в което се казва: „На 17.12.2018 г., около 02.40 часа, е бил подаден сигнал на телефон 112 от гражданин, че по ул. „Райко Цончев“ в гр.Добрич гори лек автомобил марка „БМВ“ модел „Х3“. Малко по-късно, в 02.45 часа, е бил подаден друг сигнал на телефон 112 от гражданин, че по ул. „Кирил и Методий“ в гр.Добрич гори лек автомобил марка „Шкода“ модел „Октавия“. Впоследствие са установени собствениците на автомобилите. Извършени са първоначални огледи на местопроизшествията в условията на неотложност, а по-късно и повторни огледи. За всеки от случаите е започнало досъдебно производство. Двете досъдебни производства се наблюдават от прокурори от Районна прокуратура гр. Добрич. По тях се извършват необходимите действия по разследването. Разследванията се извършват от разследващ полицай при Първо РУ на МВР гр.Добрич. Към момента извършителите на деянията не са установени. НДТ