29 души загубиха живота си при пожара, избухнал при ремонта на развлекателния център на долния етаж на 16-етажна сграда в Бешикташ, а лечението на ранения продължава. За пожара е започнато разследване. Във връзка с инцидента са задържани 8 души.

Пожар избухна по време на ремонта на увеселителното заведение на приземния етаж на 16-етажната сграда, разположена на улица Yıldız Posta в квартал Gayrettepe.

След сигнал на място са изпратени екипи на пожарната, здравеопазването и полицията. Докато екипи на полицията предприеха предпазни мерки в околността, пожарната започна да се намесва в гасенето на пожара.

Пожар в Истанбул: 29 загинали

Екипи на пожарната на минус 1-ви и минус 2-ри етажи на сградата, използвани за клуб, са се отзовали на пожара с 31 автомобила и 86 души персонал.

Съобщава се, че при пожара са загинали 29 души, а лечението на пострадалия, който е настанен в болница, продължава.

Пожарът е потушен с интензивна намеса на екипи на пожарната. Управата на Истанбул обяви, че е започнало разследване на пожара.

Пожар в Истанбул: 29 загинали

Губернаторът на Истанбул Гюл инспектира местопроизшествието

Губернаторът на Истанбул Давут Гюл инспектира мястото на пожара, избухнал в развлекателния център под 16-етажна сграда в Бешикташ.

Губернаторът Гюл направи изявление пред пресата, след като разгледа местопрестъплението и околностите му.

Заявявайки, че причината за пожара не е ясна и че пожарната работи по причината, Гюл каза, че пожарът е избухнал на място, използвано като дискотека под сградата.

Пожар в Истанбул: 29 загинали

Губернаторът Гюл заяви, че въпросната сграда е в процес на ремонт и каза: „Служителите загубиха живота си и бяха ранени поради ремонта. Нашата пожарна, полиция и парамедици се намесиха на мястото от първия момент и започнаха работата си. Лечението на ранените продължава в нашите болници“. той каза.

Изразявайки съболезнованията си на близките на загиналите, Гюл заяви, че е имало лиценз за сградата през 1987 г. и че е подновен през 2018 г.

На въпрос за възможността за експлозия в сградата Гюл каза: „Няма такава информация, която достига до нас“. Той отговори:

Пожар в Истанбул: 29 загинали

3 главни инспектори, 2 инспектори по труда и Назначени са 2 граждански инспектори

Министърът на вътрешните работи Али Йерликая заяви, че е започнало административно разследване във връзка с пожара в Истанбул и са назначени 2 граждански инспектори.

В изявлението си в акаунта си в социалните медии Йерликая каза: „Започнато е административно разследване във връзка с пожара, възникнал в Beşiktaş Gayrettepe, Истанбул, и са назначени 2 граждански инспектори. Нашите инспектори пристигнаха на мястото. Ще продължим да споделяйте с обществеността развитието по темата.” той каза.

В изявлението, направено от Министерството на труда и социалната сигурност, се посочва, че „3-ма главни инспектори и 2-ма инспектори по труда, свързани с нашето министерство, бяха назначени да разследват пожара, възникнал в Beşiktaş Gayrettepe, Истанбул, и нашият регионален мениджър в Истанбул пристигна на като министерство, ние следим процеса отблизо.”

В съобщението се казва Божията милост над загиналите, съболезнования на близките им и пожелания за бързо възстановяване на ранените.

Президентът Ердоган получи информация

Президентът Реджеп Тайип Ердоган се обади на министъра на вътрешните работи Али Йерликая и получи информация за пожара в Гайретепе, Истанбул, при който 29 души загубиха живота си.

Пожар в Истанбул: 29 загинали

Задържани са 8 заподозрени

Полицейски екипи продължават работата си в рамките на започналото разследване на пожара, избухнал по време на ремонт в развлекателния център, работещ на минус 1-ви и минус 2-ри етаж на сградата на улица Gayrettepe Yıldız Posta Caddesi Gönenoğlu.

Екипите задържаха отговорния ръководител на работното място İ.Ş., партньорите на работното място MMC и Ş.Ş., счетоводителя SA, бизнес мениджъра AAP, металургичния завод, отговорен за обновяването, KE и още 2-ма хората.

В проучването İ.Ş. и Ş.Ş. се определят като „умишлено нараняване“, SA се определят като „сексуален тормоз“, AAP се определят като „купуване, притежаване или използване на наркотици или стимуланти“, „Огнестрелни оръжия“. е установено, че има регистрации за „нарушение на закона“ и „умишлено нараняване“.

https://www.trthaber.com/