Издирват заподозрян за подпалването на пожар пред офиса на сенатор Бърни Сандърс

0
64


Полицията в американския щат Върмонт издирва заподозрян, който вероятно е подпалил пожар пред офиса на сенатор Бърни Сандърс, предаде Асошиейтед прес. Инцидентът е причинил причинил незначителни щети, няма пострадали.

Властите съобщиха, че неизвестен заподозрян мъж е напръскал с предполагаема запалителна течност вратата на офиса, запалил я е и е избягал. Те казаха, че заподозреният остава на свобода и мотивите му все още не са установени.

“Значителен огън унищожи вратата и част от предверието, като принуди служителите, които работеха в офиса да напуснат заради риск за живота им”, каза полицията в Бърлингтън. „Противопожарната система след това се е задействала и пожарът е бил потушен”, добави тя.

По-рано през деня противопожарната служба на Бърлингтън съобщи, че вчера сутринта е отговорила на сигнал за пожар между предверието, асансьора и входната врата пред офиса на Сандърс на третия етаж в сградата. По вратата на офиса са нанесени щети, а голяма част от третия етаж е претърпял значителни щети от водата, използвана за гасене на огъня. Офисите в близост до пожара, включително и този на Сандърс са били евакуирани, предаде БТА. 

Засега няма коментар от говорителите на Сандърс. Самият сенатор не е бил в офиса.





Източник 24часа