БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 20.03.2019

0
943

На 19 март, около 15:00 часа в град Каварна е спрян за проверка лек автомобил „БМВ”, без регистрационни табели, управляван от 24-годишен мъж, криминално проявен от град Каварна. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,26 грама, реагираща на канабис. При извършения тест на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, е установена употребата на канабис и амфетамин. Задържан за 24 часа. По случаите са образувани бързи полицейски производства.

На 19 март, около 16:30 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация, управляван от 36-годишен мъж от с. Стожер. Установено е, че водача на МПС е неправоспособен. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,99 промила в издишания от водача въздух. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 19 март, около 18:15 часа е извършена проверка на апартамент, находящ се по ул. „Дунав” в град Добрич. В хода на проверката са установени суха тревна маса с тегло 15,7 грама, бяло прахообразно вещество с тегло 5 грама, 4 броя ел. везни и други материали. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържана 27-годишна жена, известна на МВР. Материалите по случая са докладвани на ОП Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 19 март, около 19:00 часа в с. Врачанци, обл. Добрич в момент на претоварване на цигари, без акцизен бандерол са задържани 50 – годишен мъж и 26-годишен мъж, известен на МВР, и двамата от град Добрич. Иззети са общо 40 000 къса цигари, без акцизен бандерол от марката „RONE”. Работата по случая продължава по описа на сектор ПИП при ОД МВР Добрич.

На 19 март, около 12:00 часа е извършена проверка на стопански имот на територията на с. Драганово, обл. Добрич, собственост на 40-годишен мъж от град Добрич. В хода на проверката е установено незаконно присъединяване към електропреносната мрежа. По случая е образувано досъдебно производство.

На 19 март, около 16:20 часа е получено съобщение за извършена кражба от имот, находящ се на територията на с. Соколово, обл. Добрич. Установено е, че чрез взлом на прозорец, неизвестен извършител е проникнал в къщата. По данни на собствениците е извършена кражба на електрически уреди и електрически инструменти.  От проведените незабавни ОИМ и ПСД в имот в същото село, обитаван от 32-годишен мъж от град Варна са установени част от инкриминираните вещи. Работата по случая продължава по описа на РУ МВР Балчик.