На 28 декември, около 08:50 часа е получено съобщение за извършена кражба на сума пари от частен имот на територията на с. Безмер, обл. Добрич. След проведени ОИМ и ПСД от полицейските служители е установен извършителят на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 41-годишен мъж. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата. Работата по случая продължава.

На 28 декември, около 17:30 часа е получено съобщение за извършена домова кражба на хранителни продукти от имот, находящ се на територията на с. Добрево, обл. Добрич. След проведените ОИМ и ПСД е установен извършителят на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 63-годишен мъж. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 27 декември в град Добрич е извършена проверка на 29-годишен мъж. В хода на проверката е установено бяло кристално вещество, реагиращо на метаамфетамин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 28 декември, около 01:00 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „БМВ“, управляван от 32-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за наличието на кокаин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 26 декември, около 10:00 часа е получено съобщение за възникнало ПТП на неохраняем ЖП прелез в района на с. Генерал Колево, обл. Добрич. На място е установено, че 69-годишен мъж, водач на лек автомобил „Пежо“ при маневра пресичане не пропуска движещият се влак от с. Победа посока с. Генерал Колево. В резултат на ПТП локомотива удря в задна дясна част МПС и го влачи по релсовият път в продължение на около 80 метра. Вследствие на инцидента, 69-годишният водач е настанен в МБАЛ Добрич с фрактура на тазобедрени кости и мозъчно сътресение.  По случая е образувано досъдебно производство.

На 25 декември, около 18:00 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген“. В хода на проверката е установена суха тревна маса, реагираща на канабис. С полицейски мярка за срок от 24 часа са задържани водача и четирима пътника в автомобила. По случая е образувано досъдебно производство.

На 25 декември, около 20:33 часа в град Балчик е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 36-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за метаамфетамин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 25 декември, около 09:00 часа е получено съобщение за извършено ПЗО на микробус „Фолксваген“, паркиран на територията на с. Стожер, обл. Добрич. В хода на работа и след проведени ОИМ и ПСД, МПС е установено в землището на с. Соколник, обл. Добрич. Установен е извършителят на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 28-годишен мъж. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 25 декември, около 14:45 часа в град Добрич е извършена проверка на 33-годишен мъж. В хода на проверката е установено бяло вещество, реагиращо на амфетамин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 25 декември, около 22:20 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел“, управляван от 51-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,16 промила. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 25 декември, около 23:50 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Хонда“, управляван от 26-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,62 промила. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 25 декември, около 01:30 часа в с. Одърци, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел“, управляван от 33-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,23 промила. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 25 декември, около 00:05 часа в град Добрич е извършена проверка на 18-годишен мъж. В хода на проверката е установена суха тревна маса, реагираща на канабис. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 23 декември, около 17:30 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в района на с. Стефаново, обл. Добрич. На място е установено, че лек автомобил „Фолксваген“, управляван от неправоспособен 23-годишен мъж, поради движение с несъобразена скорост, губи контрол над МПС, навлиза в лентата за насрещно движение и се удря в насрещно движещ се лек автомобил БМВ. Вследствие на инцидента, 23-годишният водач загива на място. Возещите се в лек автомобил „БМВ“, мъж и жена са настанени в МБАЛ Добрич за лечение, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

На 22 декември, около 22:30 часа в района на с. Ляхово, обл. Добрич e спрян за проверка лек автомобил „Ауди“, управляван от неправоспособен 29-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за метаамфетамин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 23 декември, около 00:30 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „БМВ“, управляван от 24-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за метаамфетамин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 22 декември, около 00:10 часа в с. Владимирово, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Рено“, управляван от 46-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,43 промила. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 22 декември, около 11:25 часа в град Каварна е задържан 40-годишен мъж. Същият е нарушил заповед за незабавна защита издадена от РС Каварна. По случая е образувано бързо полицейско производство.