БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ

0
498

 

На 4 януари, около 18:10 часа по главен път I-9, в района на кръгово кръстовище на град Балчик е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес“, управляван от 33-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на метаамфетамин. При последвалите процесуално следствени действия в МПС са установени суха тревна маса, реагираща на канабис и бяло вещество, реагиращо на амфетамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани водача на автомобила и пътника, мъж на 30-години. По случаите са образувани бързи полицейски производства.

На 4 януари, около 00:40 часа по ЕЕН 112 е получено съобщение за пострадал 18-годишен мъж. В хода на работа е установено, че на 3 януари, около 22:40 часа двама мъже, чрез използване на сила качват 18-годишният мъж в лек автомобил „Мерцедес“, след което му нанасят побой и отнемат от владението му сума пари и мобилен телефон. От проведените ОИМ и ПСД са установени извършителите на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа са задържани двама мъже на 33-години и 23-години, известни на МВР. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата. Работата по случая продължава.

На 2 януари, около 15:50 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 61-годишен мъж. В хода на проверката водача СУМПС с полски образец, като след направена експертна справка е установено, че документа е неистински. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 2 януари, около 17:00 часа в град Добрич е извършена проверка на 26-годишен мъж. В хода на проверката е установено бяло вещество, реагиращо на наркотичното вещество амфетамин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 2 януари, около 22:15 в град Добрич е извършена проверка на 31-годишен мъж. В хода на проверката е установена суха тревна маса, реагираща на канабис и бяло кристално вещество, реагиращо на амфетамин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 2 януари след проведени ОИМ и ПСД, служители на РУ МВР Тервел задържат 24-годишен мъж. В хода на работа е установено, че същия е извършител на домова кражба на домакински уреди чрез взлом на прозорец на частен имот на територията на с. Орляк, обл. Добрич. Вещите обект на посегателството са установени. Работата по случая продължава.

На 1 януари, около 22:05 часа в град Добрич е извършена проверка на 33-годишен мъж. В хода на проверката е установено кафяво вещество, реагиращо на хероин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 29 декември, около 21:30 часа в с. Одърци, обл. Добрич е извършена проверка на 19-годишен мъж. В хода на проверка е установена суха тревна маса, реагираща на канабис. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 29 декември, около 15:30 часа в град Добрич е задържан 25-годишен мъж. В хода на работа е установено, че същия е извършител на кражба на аудио техника от лек автомобил, паркиран на територията на град Добрич. Инкриминираните вещи са установени и иззети по надлежния ред. По случая е образувано досъдебно производство.

На 28 декември, около 08:50 часа е получено съобщение за извършена кражба на сума пари от частен имот на територията на с. Безмер, обл. Добрич. След проведени ОИМ и ПСД от полицейските служители е установен извършителят на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 41-годишен мъж. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата. Работата по случая продължава.

На 28 декември, около 17:30 часа е получено съобщение за извършена домова кражба на хранителни продукти от имот, находящ се на територията на с. Добрево, обл. Добрич. След проведените ОИМ и ПСД е установен извършителят на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 63-годишен мъж. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 27 декември в град Добрич е извършена проверка на 29-годишен мъж. В хода на проверката е установено бяло кристално вещество, реагиращо на метаамфетамин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 28 декември, около 01:00 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „БМВ“, управляван от 32-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за наличието на кокаин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.


По незнайна причина в бюлетина не е отбелязано престъпление, извършено в навечерието на Нова година – нарязани са били и четирите гуми на автомобил, паркиран зад жилищен блок № 36 на улица “Кирил и Методий” в Добрич.