Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще е значително по-ниско от средното за месеца.

През следващото денонощие облачността ще бъде предимно значителна. През нощта валежите в Югозападна и Централна Южна България ще продължат, по-значителни ще са по количество в крайните южни райони и на места там ще има гръмотевици. През деня на много места ще превали дъжд, в отделни райони ще прегърми. Ще духа умерен, в източната половина от страната временно силен южен вятър, който след обяд ще отслабва. Минималните температури ще са от 1°-3° по високите западни полета до 14°-16° на изток, в София – около 3°, а максималните – предимно между 11° и 16°, в София – около 11°. През нощта срещу понеделник в североизточните райони вятърът ще се ориентира от североизток, ще е предимно умерен. С него температурите ще се понижават и на места там дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг.

Над планините облачността ще бъде предимно значителна, с валежи от сняг, под 1800 m – от дъжд. Ще духа умерен и силен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 7°, на 2000 m – около 1°.

Над Черноморието облачността ще бъде предимно значителна, с валежи от дъжд, на отделни места по южното крайбрежие придружени с гръмотевици. Ще духа умерен и временно силен южен вятър. Максималните температури ще са 13°-15°. Температурата на морската вода е 11°-13°. Вълнението на морето ще е 2-4 бала.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 56 мин. и залязва в 17 ч. и 8 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 11 мин. Луната в София изгрява в 3 ч. 46 мин. и залязва в 13 ч. и 20 мин. Фаза на луната: три дни след последна четвърт.

В началото на новата седмица, с ориентиране на вятъра в Западна България от северозапад, в Източна – от север-североизток, бързо ще нахлуе студен въздух и температурите значително ще се понижат. Ще бъде облачно, с валежи от дъжд. Със застудяването по-късно през деня в много райони от Северна България и високите котловинни полета в Западна дъждът ще преминава в сняг.

Във вторник валежите ще са предимно от сняг, но ще са на по-малко места и ще са предимно слаби. Все още ще е ветровито, вятърът в повечето райони ще е североизточен. Ще бъде студено, температурите ще са с малък или обратен дневен ход, дневните почти навсякъде вече ще са под нулата.

През следващите дни вероятността за валежи намалява още. Облачността ще е променлива, намаляваща до слънчево време. В сряда вятърът чувствително ще отслабне, в Западна и Централна България временно и ще стихне; в четвъртък ще се ориентира от запад-северозапад, ще бъде слаб до умерен. Сутрините ще са студени, особено в средата на седмицата, когато минималните температури на места ще са до минус 8° – минус 10°. Дневните ще се повишават и към петък-съобта ще са между 2° и 7°. В петък за кратко вятърът ще стане север-северозападен и ще е умерен до силен. Ще има временни увеличения на облачността, почти без валежи.

Дежурен синоптик: Марияна Попова
Отдел “Прогнози на времето

НАШЕТО ФЕЙСБУК ПРОСТРАНСТВО 

СЛЕДВАЙТЕ СТРАНИЦИТЕ НИ:

НАШИТЕ ФЕЙСБУК ГРУПИ

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. NDT NEWS – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
  8. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ
  9. ОБЩИНА ДОБРИЧКА
  10. ОБЩИНИ ШАБЛА И КРУШАРИ
  11. ОБЩИНА ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО
  12. РИБОЛОВ
  13. ИНТЕРВЮТА
  14. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  15. България – Китай 中国保加利
  16. РЕСТОРАНТИТЕ В БЪЛГАРИЯ
  17. В PINTEREST

  1. ЯБЪЛКИТЕ В ДОЛИНАТА НА ЕРОТИКАТА
  2. ЛЮБОПИТНО, ПОЛЕЗНО, СВЕТСКИ КЛЮКИ, ЗАБАВА, ШОУ..
  3. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА
  4. ЩЕ ВИ ИНТЕРЕСНО КАКВО СТАВА В МОМЕНТА ПО СВЕТА – СТАТИСТИКА