Предстои откриване на  обновеното отделение по хемодиализа в МБАЛ – Добрич

0
1218

На 25 март /понеделник/ от 12 и 30 часа ще бъде открито обновеното отделение по хемодиализа в МБАЛ – Добрич. Ръководството на лечебното заведение кани всички представители на медиите на събитието.

  Припомняме, че в края на миналата година МЗ отпусна средства на болниците в страната  за закупуване на хемодиализни апарати. Сумата, която получи МБАЛ – Добрич, бе 130 000 лв. С тях бяха закупени нови 7 апарата. Освен това отделението бе напълно ремонтирано и обновено със средства на лечебното заведение и спонсори. Подменени са дограмата, отоплителната система, осветлението, подовите настилки, монтирани са окачени тавани.

Община Тервел преведе на МБАЛ Добрич втората част от средствата за закупуване на артроскоп в размер на 12 000 лв. Така общата сума, с която община Тервел спонсорира работата на болницата в Добрич, става 24 000 лв. Предстои да бъде обявена обществена поръчка за доставка на артроскоп, специализирана апаратура за нуждите на ортопедичното отделение.

 В свое  писмо до съвета на директорите на МБАЛ – Добрич и Община Генерал Тошево,  МЗ поздравява добруджанската община за желанието й да предостави 35 000 лв. на областната болница за закупуване на ехографски апарат, като така увеличава съответно дяловия си капитал в дружеството.

ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ
  7. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  8. България – Китай 中国保加利