Четиримата, обвинени в побой на граждани в центъра на Враца, остават в ареста след решение на въззивния съд

0
68



Троен състав на Окръжен съд – Враца днес е потвърдил определението на Районен съд – Враца, с което спрямо четирима обвиняеми –  Ц. С., И. Б., И. С. и Е. М. – е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, съобщиха от институцията. Според съда всички събрани до момента доказателства обосновават в достатъчна степен подозрението, че и четиримата обвиняеми са съпричастни към деянието, съществува и реална опасност да извършат ново престъпление, ако им бъде наложена по-лека мярка за процесуална принуда. Определението на Врачанския окръжен съд е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.

БТА припомня, че четиримата бяха обвинени от Районна прокуратура – Враца за това, че в ранните часове на 9 март, пред денонощен магазин, на площад „Христо Ботев“ са причинили телесни повреди на трима души, като деянието е извършено по хулигански подбуди. Според съда трима от извършителите преди това са извършили умишлено друга средна телесна повреда, за която към момента не е постановена присъда. 

Зачестилите побои в центъра на Враца бяха една от причините кметът на Враца Калин Каменов да свика среща по сигурността, на която бяха обсъдени мерки за повишаване на безопасността на гражданите.

/ВД/



Източник БТА