Художничката Светла Чакърова подреди самостоятелна изложба в Търговище

0
63


Самостоятелна изложба подреди в Търговище художничката Светла Чакърова. Експозицията е първа за годината, която показва художествената галерия „Никола Маринов“ в напълно обновената си зала, каза при откриването директорът на културната институция Пламен Проданов тази вечер. 

Показани са общо 50 картини – живопис. В тях са застъпени обичайни и класически теми. Изложбата е от акварели и темпери, вдъхновени от природата. 

„Светла Чакърова е живата история на Художествената гимназия в София. Вещ и прецизен преподавател, дълги години заместник-директор, тя напълно се посвещава на учителската професия и рисуването“, бе съобщено при представянето на твореца от нейни бивши възпитаници, а днес колеги. 

Творбите й я представят в поетична светлина. Този друг образ Светла Чакърова показва само пред най-близките си и пред статива, казаха те. 

Пред присъстващите Чакърова благодаря за възможността да е първата, която излага в реновираното пространство на галерията. Благодари и на домакина Пламен Проданов, и на куратора на изложбата Владимир Голешев, „които вложиха големи усилия, за да задоволят моя каприз – как да бъде подредена изложбата“, каза Светла Чакърова.

На откриването на изложбата присъстваха областният управител на Търговище Гергана Цонева, кметът на града Дарин Димитров, секретарят на Общината Христалина Халачева, творци от региона, граждани ценители на изобразителното изкуство. 

 

/ТС/



Източник БТА