Книгата „Бившите хора“ на концлагерна България“ ще има представяне в Търговище на 8 май

0
76


Новата книга “Бившите хора” на концлагерна България” ще бъде представена пред търговищката общественост на 8 май. Авторът доц. д.н. Мартин Иванов ще гостува на Регионалната библиотека “Петър Стъпов”, съобщиха от ръководството на културната институция.

В книгата си доц. Иванов е събрал 309 автентични разказа за съдбата на жени, мъже и деца, репресирани при комунизма. Идеята е тези приглушавани десетилетия гласове да запазят спомена за нерадостната си съдба и да не остават в гетото на историята.

Доц. д.н. Мартин Иванов е доцент в катедра „Социология“ на Софийския университет „Св. Кл. Охридски“. Специализирал е в Кеймбридж, Единбург и в Националния университет на Ирландия. Автор е на над двеста научни публикации и десет монографични изследвания върху социалната и стопанска история на България от Възраждането до наши дни.

Представянето на книги е една от дейностите на културната институция. В средата на месеца на малките читатели гостува писателят Магда Борисова със своята книгата „Живи дрехи“

/ХК/



Източник БТА