Трима българи ще лежат в затвор в Италия

0
65


Съдът на италианския град Тавиано осъди на 12 г. затвор Мариян Чакъров (48 г.).

Заедно с още двама българи и един италианец той беше обвиняем за трафик на млади българки на Апенините, за експлоатирането им като проститутки и за изнудване. Според прокурора българинът действал заедно със съпругата си Севдалина Дениславова (31 г.), която беше осъдена на 6 г. затвор и 1000 евро глоба. Същото наказание получи и Добрин Борисов (29 г.), а италианецът Анджело Манцо (62 г.) от Тавиано беше осъден на 5 г.

Девет са жените, за които се смята, че са били експлоатирани като проститутки в Пулия – между Лече и Тавиано. През 2020 г. благодарение на оплакването на две от тях в полицията започва разследването срещу бандата.

“Ряза ми ръката с нож  и ме гори с цигара”, разказа една от българките за жестокостите, на които я подлагал босът на бандата Мариян Чакъров. Това правел в случаите, когато не работела, защото се чувствала зле. В резултат на това жената имала белези на ръката си. На 11 юли 2020 г. една от жертвите на трафика отишла сама в полицията до Тауризано, за да иска помощ. Тя разказала как преди година била доведена в Италия от България от мъж с турски произход, наричан Мони. Той я закарал в жилище в град Лече, а после в Тавиано. Казал ѝ, че трябва да проституира, а после да му дава спечеленото. Заплашвал я, че  “в противен случай ще ѝ отреже главата”. Много пъти я биел, оставяйки следи от жестокостите по тялото ѝ. Жената давала на боса понякога и по 1000 евро на ден от спечеленото на улицата, където била водена всяка сутрин в 8 ч. Получавала от него само по 1 евро на ден и цигари, а много често – и удари с тояга.

Няколко дни след първата жена в полицията в близкия град Галиполи отишла да търси помощ и друга българка. Тя разказала, че при искането да получи обратно от бандата отнетия ѝ паспорт била бита с колан. Бил ѝ отнет и двегодишният ѝ син, който бил поверен на роднина на тартора на осъдените.





Източник 24часа