Индзаги: Моето пътешествие в Интер е прекрасно, сега критиците ще са по-тихи – Футбол свят – Италия

0
64


Старши треньорът на Интер Симоне Индзаги за първи път стана шампион. Неговият тим подпечата титлата с победа над градския съперник Милан (2:1). За Индзаги това е общо 9-и трофей като треньор и 6-и начело на “нерадзурите”.

“Чувството е невероятно. Направихме нещо голямо и героите са много: играчите, клубът, президентът, който сега не е тук, но винаги е до отбора. Всеки ден работим усърдно с амбицията да ставаме по-силни. От първия сезон и мача с Реал Мадрид в Шампионската лига, се видя, че имаме потенциал и оттогава вървим нагоре. За това време завоювахме шест трофея”, сподели щастливият Индзаги.

“Моето пътешествие в Интер е прекрасно. Винаги ще съм благодарен на Лацио за възможността да започна треньорската си кариера. Помня сезон, който беше прекратен заради коронавируса. Тогава до последно бяхме в битката за титлата. От Лацио искаха да остана, но нещо ми подсказа, че е време за промяна”, продължи наставникът на “нерадзурите”.

“Мнозина ме съветваха да не отивам в Интер, но аз почувствах, че трябва да направя точно това. Познавах доста хора от ръководството и знаех, че можем да продължим успешния цикъл. В трудните моменти позволихме на критиците да говорят, но сега ще са по-тихи”, изтъкна Индзаги.

“Самият мач беше качествен. Можехме да вкараме и втори гол преди почивката. Като цяло играхме много добре. Съжалявам за напрежението в последните минути, преди това двубоят беше коректен”, коментира специалистът.



Източник Gong.bg