Третият мандат и да дойде при нас, отиваме на избори, каза председателят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов

0
62



Третият мандат и да дойде при нас, отиваме на избори, каза председателят на парламентарната група на „Има такъв народ“ (ИТН) Тошко Йорданов в предаването „Още от деня“ по Българската национална телевизия. Всякакви комбинации и проби с третия или втория мандат са излишни, коментира той. 

Надявам се искрено да отидем на предсрочни избори, каза още Тошко Йорданов. Той отбеляза, че президентската институция носи отговорността кога ще бъдат изборите, но според ИТН е по-практично и по-правилно изборите да са „две в едно“. Избирателната активност вероятно ще е по-висока, няма да се харчат пари две седмици подред, а знаете и колко е тежка организацията на едни избори, изброи Тошко Йорданов.  

На консултациите казахме на президента, че трябва да се отиде на избори и третият мандат и да дойде при нас, отиваме на избори, припомни той. 

„Трябва да отидем на избори, българският избирател да пренареди тежестта на политическите партии, да прецени кои заслужават доверие и кои не и след това вече ще се търсят други форми на управление, различни от това, което гледахме до момента девет месеца“, каза Тошко Йорданов.  

Първият мандат за съставяне на правителство с кандидат за премиер Мария Габриел приключи неуспешно, реши по-рано днес парламентът. Утре предстои президентът Румен Радев да връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, излъчен от втората по численост парламентарна група в 49-ото Народно събрание – на „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ). Ако от ПП-ДБ върнат неизпълнен втория мандат, президентът Румен Радев трябва да връчи мандат за съставяне на правителство на парламентарна група по негов избор. 

/РИ/



Източник БТА