Тодор Тагарев се срещна с директора на Агенцията за сътрудничество в областта на отбраната и сигурността на САЩ Джеймс Хърш

0
64



Министърът на отбраната в оставка Тодор Тагарев се срещна с директора на Агенцията за сътрудничество в областта на отбраната и сигурността на САЩ Джеймс Хърш, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. Двамата обсъдиха двустранното сътрудничество и направиха преглед на изпълнението на проектите по линия на Програмата за чуждестранно военно финансиране (FMF) и Програмата за чуждестранни военни продажби FMS. В момента са в процес на изпълнение над 80 проекта в различни направления. 

В рамките на срещата са обсъдени и аспектите на индустриалното сътрудничество с акцент върху възможностите за съвместно производство на боеприпаси по проекта за придобиване на бойни машини от фамилията „Страйкър“.

В рамките на визитата си в нашата страна директорът на Агенцията за сътрудничество в областта на отбраната и сигурността на САЩ Джеймс Хърш се срещна и с началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов. 

В началото на годината Тодор Тагарев направи работно посещение в САЩ. След това той обясни пред депутатите в Народното събрание, че във фокуса на дискусиите е бил и напредъкът, постигнат по проектите за F-16 и за „Страйкър“.

/РИ/



Източник БТА