Съдът върна отново на прокуратурата делото за кражба на ток срещу заместник-директора на ловешката полиция

0
58



Районният съд в Ловеч прекрати наказателното производство срещу заместник-директора на областната дирекция на МВР в града Г. И., обвинен в незаконно присъединяване към електропреносната мрежа, като върна делото на прокуратурата за отстраняване на допуснати съществени процесуални нарушения. Това съобщиха от съда. 

Обвинението е за престъпление, констатирано през 2019 година, в двуетажна къща с отделни домакинства в Ловеч.

От съда обясниха, че именно неяснотата защо точно на Г. И. са повдигнати обвинения, а не на някой друг от домакинствата, е една от причините за връщането на делото на прокуратурата.

В рамките на досъдебното производство предявените обвинения са, че Г. И. лично е осъществил незаконното присъединяване към електропреносната мрежа. В обвинителния акт обаче е посочено, че той е извършил кражбата чрез друг, неустановен към момента, човек. 

Според съда това съществено променя фактическата обстановка, което води до нарушаване правата на привлечения към наказателна отговорност. Допуснати са съществени, но отстраними процесуални нарушения, които налагат връщането на делото в досъдебна фаза. 

От съда припомнят, че това се случва за втори път, след като и миналата година при първото разглеждане на делото то беше прекратено по същите причини. 

Определението подлежи на обжалване или протест в седемдневен срок.

БТА припомня, че Георги Иванов е бил и директор на областната полицейска дирекция в Ловеч. След това е отстранен, а по-късно е върнат отново в системата на МВР. 



Източник БТА