В Габрово започна обсъждането на концепциите за интегрирани териториални инвестиции с европейско финансиране

0
61



Днес започна обсъждането на стратегиите “Габрово – център на иновации, образование и предприемачество”, Концепция за Интегрирани териториални инвестиции на ПТГ “Д-р Никола Василиади” и “Брегове на съвремието – комплекс от мерки за създаване на зелена, иновативна и приобщаваща среда в Габрово и Пловдив”.

“Щастливи сме, че и петте предложения от област Габрово преминаха първия етап на одобрение. Правя уточнението, че това са идеи и ако те преминат следващия етап, авторите им ще бъдат поканени да направят и представят проектни предложения. Надяваме се това да се случи”, каза в началото на обсъждането инж. Маринела Събева, управител на Областен информационен център – Габрово

Събитията се организират от Областен информационен център (ОИЦ) – Габрово, като част от Звеното за публични консултации към Регионалния съвет за развитие (РСР) на Северен централен район (СЦР). Чрез интегрираните териториални инвестиции ще се реализира Интегрираният териториален подход за инвестиране на европейски средства, който е основен за програмния период до 2027 г.

БТА припомня, че на 19 март в зала на Община Севлиево ще бъде обсъдена концепцията “Севлиево юг – ревитализация на зона за устойчиво обитаване и туризъм в планинската част на община Севлиево”.

На 21 март в зала “Дръзновение” в Община Трявна ще бъде обсъдена концепцията “Регионален туристически продукт “Антично наследство и съвремие” на Общините Трявна, Дряново и Габрово”.

Във връзка с публичните консултации на интернет страниците на кандидатите ще бъдат публикувани индивидуални съобщения за провеждане на всяко събитие, които ще съдържат и линкове към презентации с информация за концепциите, както и онлайн анкети. Всички заинтересовани страни ще могат да се запознаят с дейностите по съответните концепции и да дадат своето мнение. За участие в публичните събития са поканени всички заинтересовани страни – партньорите по проекта, представители на гражданското общество и бизнеса, институции, обществени и неправителствени организации, академична общност и медиите.

/ВД/



Източник БТА