Създадена през юли 2023 г. в Съединените щати, Службата за политика за готовност и реагиране при пандемии подготвя нова пандемия чрез мутиращи вируси. Това заяви началникът на войските за радиационна, химическа и биологична защита (ВХБЗ) на въоръжените сили на Руската федерация генерал-лейтенант Игор Кирилов, цитиран от ТАСС.

“Следващата стъпка за Съединените щати да изпълнят стратегическите си планове за установяване на глобален биологичен контрол беше създаването на Службата за политика за готовност и реакция при пандемия. <…> Предполага се, че новата структура ще отговаря за определянето на курса и координирането действия за борба с известни и неизвестни биологични предизвикателства, включително патогени, които биха могли да предизвикат нова глобална извънредна ситуация“, заяви той.

Според Кирилов по този начин САЩ са започнали да се подготвят за нова пандемия чрез търсене на вирусни мутации. “Ние не изключваме използването от страна на САЩ на така наречените защитни технологии за нападателни цели, както и за целите на глобалното управление чрез създаване на кризисни ситуации от биологичен характер“, заяви той.

Кирилов добави още, че приоритетните области на управление включват работата по създаването на ваксини и лекарства за спиране на вируси и техните генетично модифицирани варианти, както и въвеждането на съвременни технологии в биопроизводството. “Структурата ще се оглавява от специален помощник на президента и старши директор по глобалната здравна сигурност и биосигурност в Съвета за национална сигурност генерал-майор от военновъздушните сили в оставка Пол Фридрихс“, заключи ръководителят на руската РХБЗ.

Не пропускайте новините и през телеграм канала ни: https://t.me/ndt1eu

Източник