РИОСВ-Хасково подготвя петдневна кампания за Световния ден на водата 22 март

0
62



Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Хасково подготвя петдневна кампания по повод Световния ден на водата 22 март, съобщиха от екоинспекцията. Всички общини на територията на Хасковска и Кърджалийска области са уведомени за инициативите под мотото “Използвайте водата за мир”.

В периода от 18 до 22 март са планирани прояви като открити уроци, презентации, дискусии, конкурси за рисунки и фотографии, посветени на този ресурс – водата. Кампанията стартира с презентация, подготвена от дванадесетокласниците на Средно училище “Хр.Смирненски“ – Черноочене. За финал ученици от Професионална гимназия “Проф. д-р А. Златаров” -Димитровград ще демонстрират процес на пречистване на водата. Детските градини в региона също ще се включат с рисунки, фотографии, презентации и открити уроци, допълниха от инспекцията.

Предишната кампания на РИОСВ бе свързана със Световния ден на влажните зони втори февруари. Една от проявите тогава бе посещение на ученици от Кърджали в единствената влажна зона в региона – тази край димитровградското село Злато поле. 

/ВД/



Източник БТА