Полицаи задържаха 52-годишен водач, шофирал с 3,55 промила алкохол в каолиновското село Гусла

0
60



Полицаи задържаха водач, шофирал пиян в каолиновското село Гусла, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен. 

Около 10:20 ч. в съботния ден полицейски екип спрял за проверка в с. Гусла водач на лека кола „Мазда“ с шуменска регистрация. Зад волана на автомобила във видимо нетрезво състояние бил 52-годишен местен жител. Тестван бил с дрегер, който отчел 3,55 промила алкохол в издишания въздух. Мъжът дал кръвна проба за анализ. Той е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Каолиново. Автомобилът е предаден с протокол. 

Още двама водачи са установени да шофират в Шуменско след употреба на алкохол. На 22 март, около 15:00 ч., в село Драгоево полицейски екип от Велики Преслав спрял за проверка водач на „Мицубиши Л 200“ с шуменска регистрация, управляван от 65-годишен гражданин на Великобритания. Той бил тестван с дрегер, който отчел 1,30 промила алкохол в издишания въздух. Мъжът е дал кръвна проба за анализ, след което бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление във Велики Преслав. 

На 25 март, около 00:40 ч., полицейски екип от Нови пазар спрял за проверка в село Марково водач на лек автомобил „Пежо ранч“ с шуменска регистрация. Зад волана бил 25-годишен мъж от същото село. Тестван бил с дрегер, който отчел 1,51 промила алкохол в издишания въздух. Мъжът не е дал кръвна проба за анализ. Задържан е за срок до 24 часа в полицейския арест в Нови пазар. 

По трите случая са образувани досъдебни производства.

В сравнение с 2022 г. пътнотранспортната обстановка в областта е влошена. Тежките произшествия са с 28 повече, с четирима загинали и 38 ранени. Редица превантивни кампании са осъществени през изминалата година, обхванати са различни възрастови групи, беше съобщено при отчета за дейността на ОД на МВР в Шумен през 2023 година.

/АБ/



Източник БТА