Пет от дирекциите „Социално подпомагане“ в област Кърджали ще имат устройства за хора с двигателни нарушения

0
62



В пет от дирекциите „Социално подпомагане“ на територията на област Кърджали ще бъдат поставени устройства, позволяващи преодоляването на стълби от хора с двигателни нарушения. Това каза за БТА директорът на Регионалната дирекция „Социално подпомагане“ Цветомир Хаджиев.

Това са дирекциите в Джебел, Кирково, Крумовград, Кърджали и Момчилград. Само за дирекцията в Ардино не е предвидено такова, заради наличието на достъпна среда и към момента. За регионалната дирекция също не се предвижда, въпреки че е на четвъртия етаж, защото там е налична приемна на първия етаж, до която има рампа. 

Идеята е насочена не толкова към улесняване работата на служителите на дирекциите, а към това да се подобри достъпът на хората със затруднения в придвижването до дирекциите „Социално подпомагане“, обясни Цветомир Хаджиев.

Той допълни, че средствата са отпуснати по проект за модернизация на Агенцията за социално подпомагане, за осигуряване на достъпна среда, финансиран от Националния плана за възстановяване и устойчивост. И обясни, че процедурата все още е на етап за избор на изпълнител, но се надява в най-лошия случай до юли петте дирекции да имат изградени устройства, осигуряващи равен достъп до предоставяните от Социално подпомагане административни услуги и до социална подкрепа на хора с физически увреждания.

/МК/



Източник БТА