Ботев Пловдив приема Славия с мисъл за ЦСКА – БГ Футбол – efbet Лига

0
84


Ботев Пловдив приема Славия в мач от плейофите на efbet Лига. Двубоят е от групата, която ще се бори за седмото място в крайното класиране и започва в 19:00 часа. Срещата на “Колежа” ще се предава пряко по DIEMA SPORT, a на Gong.bg ще проследим всичко най-интересно от сблъсъка. 

“Канарчетата” се намират в страхотна форма. Отборът на Душан Керкез нареди шест мача без загуба във всички турнири, като спечели четири от тях и постави нов клубен рекорд, след като не допусна гол в нито един от тях. 

Тимът е седми във временното класиране с 44 точки и основен фаворит за мястото, което дава право на участие на бараж за Лига на конференциите. Пловдивчани са и на полуфинал за Sesame Купа на България, където имат аванс от 1:0 срещу ЦСКА, а пред следващата седмица предстои реванш на стадион “Христо Ботев”. 

Славия успя да се добере до десетата позиция в редовния сезон, като по този начин се спаси от битката за оцеляване. “Белите” имат 33 точки и шансовете им да се преборят за седмата позиция са минимални. Възпитаниците на Златомир Загорчич имат едва една победа в последните си шест мача. 

В състава на домакините ще се завърне Ивелин Попов. Капитанът на “канарчетата” изтърпя наказанието си срещу Локомотив София, но с такова е Самуел Акере. Контузен е голмайсторът Георги Николов. 

Славия няма да може да разчита на Велко Йеленкович, Денислав Александров, Куентин Зеедорф, Николай Христов, Владимир Николов и Чунг Нгуен До. 

Главен съдия на мача е Георги Давидов. 



Източник Gong.bg