“Очаквах тежък мач, но очакванията ми не се оправдаха”, каза треньорът на Рилски спортист Любомир Киров

0
30



Изказване на треньора на Рилски спортист Любомир Киров след срещата от 26-ия кръг на Националната баскетболна лига (НБЛ), първа шестица между Черно море Тича и самоковския тим, завършила 107:60 за гостите.

Любомир Киров (треньор на Рилски спортист) – „Честно да ви кажа аз очаквах след това, което те играха на Купата, защото там играха слабо, очаквах тук тежък мач. Обаче не се оправдаха моите очаквания. Ние реагирахме след тази загуба от Черноморец Бургас, играхме много агресивно в защита, ние в нападение можем да играем, и това доведе до този резултат.

Александър Янев има някаква болежка, надявам се да отшуми до няколко дни и да бъде готов за следващия мач с Балкан. Смятам, че имаме сили да вземем шампионската титла, но продължаваме да гледаме мач за мач.“

Алекс Симеонов (състезател на Рилски спортист, избран за играч на мача) – „Влязохме в мача пределно мотивирани и мобилизирани. Знаете, че тук се играе трудно. Няма отбор, който да дошъл на разходка. Ние знаехме това, знаехме, че отборът на Черно море Тича играе много силно в своята зала и трябваше да подходим от първата минута доста агресивно, което и направихме.

Смятам, че в един момент ги пречупихме със защита, оттам се отвори и нашата игра в нападение и се поздравихме с успех. Турнирът за Купата е специфичен. Видяхте, че играхме добре безспорно на полуфинала, загубихме с кош в последната секунда, но това е баскетболът. Минало е, гледаме напред да си свършим работата и да се приготвим за плейофите. Разбира се, че шампионската титла тази година отива на Рилски спортист.“

/КМ/



Източник БТА