Министър Тагарев трябва да си ходи по най-бързия начин от българската политика, според Борислав Гуцанов от „БСП за България“

0
91



Министърът на отбраната Тодор Тагарев трябва да си ходи по най-бързия начин от българската политика, според Борислав Гуцанов от „БСП за България“. Темата той коментира пред журналисти в парламента.

По думите му още при първото предложение той да бъде министър в управлението на Кирил Петков БСП казали, че напускат правителството, ако този човек е министър на отбраната. Сега, когато беше назначен при тази срамна коалиция, първото нещо, което поискахме от БСП, е оставката на министър Тагарев. Този човек е опасен за България и аз не знам колко решения трябва той да вкара в зала, за да разбере и парламентарната зала, и хората извън парламента, че този човек наистина е опасен, трябва да си ходи, добави Гуцанов.

По-рано днес Народното събрание включи в седмичната си програма за работа изслушване на министър-председателя Николай Денков във връзка с посещението му в Украйна и на министъра на отбраната Тодор Тагарев. На въпрос какво ще го питат, Гуцанов отговори: “нека утре да зададем въпросите към г-н Тагарев, но този човек трябва да си ходи по най-бързия начин от българската политика”. Той е опасен и неслучайно от БСП поискахме неговата оставка още в първия ден, когато той беше предложен за министър на отбраната, коментира депутатът.

Относно това, че премиерът Николай Денков отрече да бъдат изпращани български войски на фронта, и в отговор на въпрос дали “имат опасения относно двойното споразумение между България и Украйна”, Гуцанов посочи: Разбира се, че имаме опасения и утре сутринта ще ги чуете всичките въпроси, които ще зададем към министър-председателя и към министъра на отбраната.

Това са безумни предложения и какви са тези тайни посещения през една седмица на председател на Народното събрание, след това на министър-председател в Украйна, коментира депутатът от „БСП за България“.

/ВД/



Източник БТА