БТА :: С над 20-метров български флаг и духова музика започна празничното шествие във Враца по случая Националния празник

0
67



Стотици врачани и гости на града се включиха днес в отбелязването на 146-ата годишнина от Освобождението на България. Празникът започна с шествие по централната улица на града, водено от духова музика и над 20-метров български флаг. Знамето носеха представители на танцовите школи, наградени през годината за различни постижения ученици, общинското ръководство и народни представители.

Шествието стигна до централния площад, където се проведе церемония по издигане на българското знаме от представителна рота на военно формирование 54 990. След кратка литературно-музикална програма, с участието на актьорите Цветана Горкиева и Борислав Борисов, и полагане на венци и цветя на признателност пред паметника на Христо Ботев, празникът завърши с голямо българско хоро, водено от танцьорите на представителен танцов ансамбъл „Хемус“.

По случай Трети март за поредна година общинското ръководство на Враца подари на над 600 първокласници в общината българския флаг. По думите на заместник-кмета Петя Долапчиева за деветте години от началото на тази инициатива са подарени над 17 хиляди знамена.

/РЗ/



Източник БТА