СРЕЩА С ДРАСКО ЗАКЕФ В БИБЛИОТЕКАТА

0
1164

 

В дните на Похода на книгите /2-23 април/ Регионална библиотека „Дора Габе“ и Сдружение на писателите в Добрич организират литературна среща с Драско Закеф. Авторът ще представи своите три книги – „Ново начало“, „Опърничавите“ и „Мечтател“. Срещата ще бъде на 18 април (четвъртък) от 18.00 ч. в Библиотеката.

Драско Закеф е литературен псевдоним на Младен Стоянов – бизнесмен от Стара Загора, член на Ротари клуб. Той е представял творчеството си вече във всички големи български градове, както и в по-малки населени места. В Добрич ще гостува веднага след премиерата в столицата на Румъния – Букурещ, където негов домакин е лично посланикът ни в северната ни съседка.

Една от книгите му – „Опърничавите“, вече е екранизирана и на 17 май тази година предстои на голям екран да излезе игрален филм със същото заглавие. Режисьор е Георги Костов, а в главните роли ще видим Симеон Лютаков и Анастасия Левордашка.

Как известен бизнесмен започва да пише и дали книгите разказват живота му – това са само част от въпросите, на които Драско Закеф ще даде отговор при разговора с публиката в Добрич на 18 април.  Всички присъстващи на срещата ще получат и трите книги на автора.