Детската книга „Живи дрехи“ от Магда Борисова ще бъде представена в регионалната библиотека в Търговище

0
59



Детската книга „Живи дрехи“ от Магда Борисова ще бъде представена в регионална библиотека „Петър Стъпов“ в Търговище. Срещата разговор ще се състои утре, 12 април, съобщиха от ръководството. 

Магда Борисова ще представи приказна история, в която публиката ще научи откъде идват дрехите, за разликата между естествените материи и изкуствените тъкани – едни от първите причинители на алергични неприятности у малки и у големи. Включилите се литературното приключение ще имат възможност и да пипнат (в буквален смисъл) мостри от памук, вълна, коприна, лен… и, разбира се, да прочетат една красива приказка с щастлив край, допълват организаторите. 

Авторът Магдалена Борисова е родена през 1978 г. във Велико Търново. Завършва природо-математическа гимназия в родния си град. Магистър е по „Право“ със следдипломна квалификация „Криминология“ от СУ „Св. Климент Охридски“. Работи като юрисконсулт, председател на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и три години е заместник-кмет на Община Златарица. От 2008 г. е общински съветник към Община Елена. Заместник-председател на Общински съвет Елена (2011-2015). Съдебен заседател към Еленски районен съд (2010-2020). 

Борисова казва, че пише хайку и разкази от ученическите си години. Има публикации в местни, национални и международни списания и вестници. Член е на Съюза на българските писатели. Носител е на над 30 литературни награди. Драматург с повече от десет пиеси поставени на театралната сцена.

 

/ТС/



Източник БТА