БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 22-24.06.2019

0
1011

 

На 21 юни, около 09:10 часа е получено съобщение за извършена кражба на преносим компютър от класна стая в училището в с. Оброчище, обл. Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 21 юни, около 08:30 часа е получено съобщение за извършена кражба на около 10 дка, окосена продукция от земеделска нива насята с люцерна в землището на с. Спасово, обл. Добрич. От проведените незабавни ОИМ и ПСД е установен извършителя на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 36-годишен мъж от същото село. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 22 юни, около 22:30 часа е получено съобщение за извършена кражба на метална каса от частен имот на територията на с. Кранево, обл. Добрич. По данни на тъжителя в касата са се намирали златни накити, преносим компютър, лични документи, сумата от 3 200 евро, 1 500 лева и около 100 000 руски рубли. По случая е образувано досъдебно производство.

На 22 юни, около 19:30 часа е получено съобщение за самокатастрофирал лек автомобил „Ситроен” с добричка регистрация, управляван от 50-годишен мъж от град Добрич. Произшествието е възникнало при разклона на с. Стефаново по главен път град Добрич посока град Варна. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,9 промила в издишания от водача въздух. Вследствие на инцидента, мъжа е с охлузни рани, без опасност за живота.

На 22 юни, около 15:15 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „БМВ” с добричка регистрация. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,35 грама, реагираща на канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 23-годишна жена от град Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 24 юни, около 01:30 часа е получено съобщение за възникнал пожар на павилион, находящ се в кв. „Рилци” в град Добрич. Огъня е потушен от екипи на РДПБЗН. По случая е образувано досъдебно производство.

На 23 юни, около 18:00 часа в с. Кранево, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Хюндай” с добричка регистрация, управляван от 50-годишен мъж от град Добрич. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 3,04 промила в издишания от водача въздух.