Шофьор на 20 години е карал с 260 км/ч, санкциониран е от полицията след публикувани клипове в социална мрежа

0
47



Шофьор на 20 години е карал с 260 километра час, като е публикувал и видеоклип в социална мрежа. Той е санкциониран от полицаите в Районно управление (РУ) – Правец, съобщиха от Областната дирекция на МВР – София. 

На 19 март служители на РУ – Правец се сдобили с информация за клипчета в социална мрежа, показващи шофиране със скорост, в пъти надвишаваща максимално допустимата. Полицейските служители реагирали и установили, че видеоклиповете са публикувани в профила на криминално проявен младеж от правешкото село Разлив. Единият материал показвал управление в тъмната част на денонощието, на главния път в селото, с около 240 км/ч при ограничение 50 км/ч. На другите два клипа километражът отчитал скорост от 260 км/ч, а авторът на клипа коментирал възможностите на мощния автомобил, добавят от полицията.

Оттам посочиха, че в хода на извършената проверка била установена самоличността на водача и 20-годишният нарушител бил призован да се яви в районното управление. Извършената справка в автоматизираната информационна система на МВР показала, че мъжът е правоспособен водач от 2022 година. До момента са му съставени 18 фиша и 7 акта за разнородни нарушения на Закона за движение по пътищата, сред които – управление на моторно превозно средство като неправоспособен водач, пътнотранспортни произшествия, управление с несъобразена скорост, непоставен обезопасителен колан и за техническа неизправност на автомобила.

В снетото му сведение нарушителят признал, че е шофирал с превишена скорост и е споделил клипчетата с цел събиране на повече харесвания в профила си. Установено е, че автомобилите във видеата не са регистрирани на негово име. На шофьора е връчен предупредителен протокол по член 65 от Закона на Министерството на вътрешните работи, който гласи, че полицейските органи предупреждават устно или писмено лицето, за което има достатъчно данни и се предполага, че ще извърши престъпление или нарушение на обществения ред. 

На 20-годишния му е съставен акт по Закона за движение по пътищата и автомобилът, ползван от него към настоящия момент, временно е спрян от движение. 

Материалите по случая ще бъдат докладвани по компетентност в прокуратурата, допълват от полицията. 

Подобен случай имаше и през февруари, когато мъж беше засечен да шофира с 250 км/час. 



Източник БТА