Задържаха двама ало измамници във Враца, жена им хвърлила около 4 хиляди лева

0
44


Задържани са телефонните измамници, успели да въведат в заблуждение в началото на месеца жена от Враца, съобщиха от Областната дирекция на МВР. След оперативно – следствени действия на служители на Районно управление-Враца са установени извършителите – двама мъже, на 33 г. и 21 г. от Враца. Те излъгали 67-годишната жена, че трябва да подпомогне залавянето на телефонни измамници и тя изхвърлила през прозореца на жилището си плик с пари и златни накити, на стойност около 4 хиляди лева. 

Извършителите са привлечени в качеството им на обвиняеми за престъпление по чл. 209, ал. 1, вр. чл. 20, ал. 3 и ал. 4, вр. чл. 26 от Наказателния кодекс, според който, ако някой  с цел да набави за себе си или за другиго имотна облага възбуди или поддържа у някого заблуждение и с това причини нему или другиму имотна вреда, се наказва за измама с лишаване от свобода от една до шест години. На двамата е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“. 

Според публикуваната на страницата на ОД на МВР – Враца информация за работата на службата от началото на годината са регистрирани общо осем измами, една е разкрита. 

 





Източник 24часа