Турски дрон успешно извърши тестова стрелба със свръхзвукова ракета

0
55


Турският безпилотен летателен апарат „Байрактар Акънджъ” е извършил успешна тестова стрелба със свръхзвукова ракета UAV-122, произведена от компанията „Рокетсан” (Roketsan), съобщи Анадолската агенция.

В съобщение на компанията-производител на безпилотния самолет „Байкар” в социалната мрежа „Екс” са представени и видеокадри от изпитанието. Според публикацията ракетата UAV-122 разполага с висока точност на попадението, бърза огнева поддръжка, възможност за излизане на ниска и висока траектория и голяма маневреност, предаде БТА.

Председателят на Съвета на директорите на „Байкар” Селчук Байрактар също публикува в „Екс” изображения от изпитанието под заглавие „Златен век на турската авиация”.

Генералният директор на „Рокетсан” Мурат Икинджи отбеляза в „Екс”: „Ние с гордост се движим напред по курса, който сме начертали, с помощта на нашите национални технологии. Ракетата ни UAV-122 проведе успешно изпитание на стрелба с безпилотен летателен апарат „Байрактар Акънджъ”. Поздравявам всички, които са дали приноса си за това”.





Източник 24часа