• В Küçükçekmece неидентифицирано лице или лица са открили огън с дългоцевно оръжие в хотела, разположен на страничния път на магистрала E-5.

На улицата, където са изстреляни десетки куршуми, някои от куршумите са уцелили движещ се метробус, включително пътници. При нападението, при което няма загинали и ранени, полицейски екипи са започнали акция по залавянето на заподозрените.

Нападението е извършено около 00.30 часа в Küçükçekmece, Yeşilova District 1. Değer Street. Твърди се, че неустановено лице или лица са дошли пред 4-етажен хотел на магистрала Е-5 и са открили огън с дългоцевно оръжие по неустановена причина. В резултат на пожара куршумите са попаднали в прозорците и екстериора на хотела, а няколко куршума са попаднали в прозорците на движещия се метробус, в който има пътници. След нападението заподозрените са избягали от местопрестъплението. По сигнал на място са изпратени екипи на полицията. Екипи на полицията предприеха засилени мерки за сигурност в района.

Гражданите бяха евакуирани от ударения от куршуми метробус

Докато гражданите в метробуса, чиито прозорци бяха поразени от куршуми, бяха евакуирани за кратко време, пътниците бяха прехвърлени в друг метробус. За щастие се разбра, че няма пострадали в метробуса или хотела.
Екипи от криминалисти са извършили оглед на хотела и метрото. По време на разследването в хотела и околностите му са открити много празни патрони за дългоцевни оръжия.
Екипи на полицията започнаха акция по залавянето на лицето или лицата, избягали от местопроизшествието след нападението.

Екипите продължават работата по инцидента.

https://www.yeniakit.com.tr/