Кратка информация за политиката и войната за 05 октомври 2023 г.
Продължаваме с Бжежински. Какво ни казва той за САЩ
Збигнев Бжежински (ден 25)
……Продължаващата социална криза, появата на харизматична личност и експлоатацията на средствата за масова информация за получаване на обществено доверие биха били стъпалата в частичната трансформация на Съединените щати в силно контролирано общество……..
Какво ни липсва тук? Харизматичната личност. Сега – много рядък поглед в дълбините на мисълта, почти да границата, откъдето почва математическото моделиране на социални процеси. Какво означават думите на Бжежински? Че САЩ са на път да излязат от акматичната фаза на развитието си и да влязат във фазата на пречупването, където енергията ще започне масово да се пилее във вътрешни конфликти. Това се очаква да отслаби позициите им по света.
Гумильов? Витанов ви говори за Гумильов? Юрдеците се чудят какво да крякат. Кой беше пък тоя? Не бойте се юрдечета. Като излезе книгата на Витанов за Япония, ще разберете.
Така, да караме нататък.
Българската политика и племето от продажници.
Днес тук накратко.
1. Планът за възстановяване и развитие е за да се преодоляват последствията от ковид – пандемията. Що ще тука закриване на тецове? Отговор – набутано от продажници унищожаване на енергетикака. Изпълнявано от продажници.
2. Украйна ще я приемаме бързо в ЕС. Ами няма ли да искаме да си затвори атомните централи. Няма? Сега ясно ли ви е, защо българското племе от продажници са едни от най-големите продажници на национални интереси в света. Как беше- Сарикалдъръм ташларъ будали. Наведени, плющят шкембетата по сарикардаръм ташларито и продават ли продават националния интерес.
Стига толкова по това. И де не забравите кой измисли термина сарикалдъръм ташларъ будала. Сега да ви кажа една тайна. Юрдеците много обичат да използват термина Аналлизатор. Въпрос – кой въведе в употреба този термин? Отговор – същият, който въведе в употреба и термина сърикардъръм ташларъ будала. Да се залееш от смях, нали така. Сарикалдърам ташларъ юрдек будали. Леле колко дълго стана.
Отиваме към войната
Работна теория по Бжежински тук – трябва да се направи всичко за да се разсипе Украйна, та Русия като отхапе голямо парче от нея, да не стане империя веднага.
Как става? Помните Великата доктрина: Намери глупак, който да ти реализира интересите за собствена сметка.
И ето ви го обяснението – помпим украинците със стари оръжия и ги бълбукаме със заеми, за да си разрушат страната и да си унищожат населението. Хем вредят на Русия директно, като я отслабват, хем и след края на войната Русия няма да стане веднага империя.
По фронтовете – нищо интересно.
Зимата значи, нямала да спре украинското настъпление. Най-големия пробив щял да дойде след Токмак. Абе, на какво бело са тия. Добре, хайде, чакаме Големия пробив . Индикатор – превземането на Токмак. Чакаме – ден 7-ти от чакането за превземането на Токмак, та да дойде Големия пробив.
Там нещо има движение в обратно посока. Но то е следствие от угроването на 3 ,краински корпуса по време на Големия юруш. Което угробване ви беше надллежно предсказвано и 1000 пъти ви беше написана мисълта на фон молтке, че като замине армията, заминава и територията. Гледайте, какво да ви пиша повече.
Ама големи перемоги, ама големи успехи. Аз нали съм учил в Германия да кажа – Drang nach Osten ама друг път. Дрангът е в обратна посока. Няма да превеждам. Като чуете юрдеците да крякат до небето, ще резберете, че са им сработили двата неврона и са разбрали какво им казвам. Сарикалдаръм ташларъ юрдек будали.
За тези, които чакат книгата ми за Япония, полека ще започна да ви запознавам със съдържанието – страница по страница. Днес – страница първа от съдържанието. Както виждате, книгата започва с описание на идеите на Гумильов и къде не съм съгласен с тях. Много е направил човека, но и на доста места и по съществени неща не съм съгласен и съм ги преправял, за да е в унисон с идеите на математическата социална динамика.
Я да видим накрая, какво става с прогнозите за корона вируса
Прогноза – няма да има препълване на болниците . Валидност – вече 438 дни.
Прескочихме 365 дни. А какво беше това 365 дни, а , юрдечета мои?
Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 540 дни. 17 месеца са 516 дни. 18 месеца са 547 дни.
Като дойдат следващите епидемии, тогава ще извадите числата от тези рекорди и ще сравнявате. И тъй ще разберете кой колко струва.
Над 500 дни валидна прогноза. Над 17 месеца.
Е, който може, си може. Който не може – човка в калта и почва аматьорски да я бълбука.
Забелязвате ли как неусетно се въртят броячите и се увеличава размерът на рекордите, които трябва да бъдат подобрени. 538 дни юрдечета мои. Тендец – щайгенд, дето казват германците.
Текущата вълна си се развива според очакванията. За резлика от другите, аз ви казвам – спокойно. Знаете, че трябва да си вършите работата без паника и да се пазите, за да не изтеглите късата клечка. Няма кой да ви пази. И така – до средата на ноември, ако искате вълната да си замине и да няма проблеми по новогодишните празници. Ако решите пък – вдигайте коефициента на предаване на заразата, направете си проблеми. Аз мога да ви посоча път, по който да вървите, но ме мога да ви накарам да вървите по него.
Та така.
Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас.

 

 

  1. ПРОФ. НИКОЛАЙ ВИТАНОВ: Народите се баламуркат с голи куки за украински успехи
  2. ПРОФ. НИКОЛАЙ ВИТАНОВ: Надеждите са били малко или много говежди
  3. ПРОФ. НИКОЛАЙ ВИТАНОВ: Кратка информация за политиката и войната за 21 септември 2023…
  4. ПРОФ. НИКОЛАЙ ВИТАНОВ: Кратка информация за политиката и войната за 20 септември 2023…
  5. ПРОФ. НИКОЛАЙ ВИТАНОВ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ПРОДАЖНИ ЮРДЕЧЕТА
  6. ПРОФ. НИКОЛАЙ ВИТАНОВ: Идат избори. Чакайте да гледате, какво шоу ще ви спретне племето…
  7. ПРОФ. НИКОЛАЙ ВИТАНОВ: Кратка информация за политиката и войната за 17 август 2023 г.
  8. ПРОФ. НИКОЛАЙ ВИТАНОВ: Кратка информация за политиката и войната за 09 август 2023 г.
  9. ПРОФ. НИКОЛАЙ ВИТАНОВ: Кратка информация за политиката и войната за 03 август 2023 г. Българската политика. Кукленото шоу.
  10. ПРОФ. НИКОЛАЙ ВИТАНОВ: Просто е – като искаш – прави 24 май национален прамник. Но не пипай 3 март като национален празник.
  11. ПРОФ. НИКОЛАЙ ВИТАНОВ:Кратка информация за политиката и войната за 27 юли 2023 г. Българската политика. Кукленото шоу.
  12. ПРОФ. НИКОЛАЙ ВИТАНОВ: Кратка информация за политиката и войната за 06 юли 2023 г.
  13. ПРОФ. НИКОЛАЙ ВИТАНОВ: Кратка информация за политиката и войната за 21 юни 2023 г.
  14. ПРОФ. НИКОЛАЙ ВИТАНОВ: Кратка информация за политиката и войната за 30 май 2023 г.
  15. Проф. Николай Витанов: Кратка информация за политиката и войната за 26 май 2023 г.
  16. ПРОФ. НИКОЛАЙ ВИТАНОВ: Кратка информация за политиката и войната за 2 май 2023 г.
  17. ПРОФ. НИКОЛАЙ ВИТАНОВ: Кратка информация за политиката и войната за 27 април 2023 г.
  18. Кратка информация за Ковида и войната за 22 април 2023 г.
  19. ПРОФ. НИКОЛАЙ ВИТАНОВ: Кратка информация за войната за 6 април 2023 г.
  20. Математикът проф. Витанов изчисли: При нови избори ГЕРБ вдига резултата си, ПП губят