Полицаи иззеха незаконно притежавана пушка от дома на 55-годишен мъж от видинското село Макреш

0
67



При специализирана полицейска операция разследващите иззеха незаконно притежавана пушка от дома на 55-годишен мъж от с. Макреш. По случая е образувано досъдебно производство. Това стана известно от информация, публикувана на сайта на Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) във Видин.

В обхвата на операцията са включени населени места от общините Кула, Бойница, Грамада и Макреш. Целта на акцията, в която са участвали четири екипа на жандармерията, е противодействие на конвенционалната престъпност, гарантиране на добър обществен ред и осигуряване на полицейско присъствие в малки и отдалечени населени места.

Полицейските служители са установили немаркирани дърва в частен имот в гр. Кула, като на стопанина е съставен акт по Закона за горите. По случая е образувана предварителна проверка по чл.235 от Наказателния кодекс.

При контролната дейност екипите са проверили 205 лица, 138 моторни превозни средства и пет търговски обекта. За констатирани нарушения по Закона за движението по пътищата служителите на реда са съставили 42 акта.

От ОД на МВР – Видин информират, че специализираните полицейски операции с участието на екипи на жандармерията в областта се провеждат регулярно, а планирането им е съобразено с текущите анализи на оперативната обстановка в региона.

БТА припомня, че при специализирана операция в края на януари в дома на 57-годишен мъж от с. Макреш полицаите откриха и иззеха незаконно притежавана пушка, 22 ловни патрона и нерегистриран по надлежния ред газов пистолет.

/РН/



Източник БТА