Това ще промени футбола – ето как планират да сменят правилото за засада – Футбол свят – Други

0
59


Правилото за засадата е фундаментално решение във футболната игра, което може да те изкара извън равновесие, особено ако става въпрос за ущърб спрямо любимия ти отбор. IFAB не спира да опитва да еволюира това правило през годините, като върхът беше въвеждането на ВАР системата, която беше рекламирана като технология, която вече не може да дава неточности при вземането на тези решения.

Факт е, че голяма част от тези неточности във футбола при състезателите се изчистиха, но все пак има ситуации, които оставят полемични с месеци напред във времето.

Е, сега от международния борд на футбола са взели решение да опитат изключително революционно действие за правилото за засада.

Очаква се в юношески турнири да се имплементира идеята, че даден играч би могъл да бъде в засада, само ако цялото му тяло бъде след последния защитник. Става въпрос за цялото тяло, не конкретна част (бел. ред – крак, глава, гърди).

Любопитно е това нещо обаче как ще се приеме от широката футболна общност, която е прекалено закостеняла, що се отнася до промените в любимата игра и големите реформи не се харесват на огромен процент от аудиторията.





Източник Gong.bg