Мексиканската полиция разследва мъж като сериен убиец, в дома му са открити трион, кости и кръв на жени

0
87


Полицията в столицата Мексико разследва заподозрян за убийство като възможен сериен убиец, след като в неговото жилище под наем са открити кости, трион, кръв и лични карти на изчезнали жени. 

Прокурорите от Мексико не посочиха името на заподозрения, но заявиха, че той е задържан за съдебен процес по обвинения в убийство и опит за убийство на две жени, предава БТА.

Тези обвинения произтичат от нападение във вторник, при което заподозреният очевидно е изчакал една жена да излезе за кратко от апартамента си. След това нахлул вътре и упражнил сексуално насилие и удушил 17-годишната ѝ дъщеря.

Майката се върнала и го видяла да си тръгва, но той я наръгал във врата и избягал. Майката оцеляла, но дъщеря ѝ не.

Тъй като заподозреният живеел близо до мястото на престъплението, той бързо бил идентифициран и заловен. В съответствие с мексиканските закони полицията го идентифицира само с първото му име – Мигел.

Когато разследващите извършили обиск в апартамента, който той бил наел наблизо, открили шокиращи доказателства, “които ясно показват, че става дума за възможен сериен убиец на жени”, твърди градският прокурор Улисес Лара.

Лара заяви, че по време на претърсването на апартамента детективите са открили “биологичен материал” – той не уточни дали става въпрос за плът – петна от кръв, кости, трион, мобилни телефони и лични карти на изчезнали жени.

Най-стряскащото е, че били открити “серия от тетрадки, които може би съдържат разкази за действията, които Мигел е извършил срещу жертвите си”, казва Лара.

Лара не казва колко кости или лични карти са били намерени, но местните медии съобщават за числа, вариращи от седем до 20 възможни жертви.





Източник 24часа